banner564

Türk bayrağı dikildi

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şiddetli çatışmaların sürdüğü ‘Burseya Dağı’ TSK ve ÖSO'nun kontrolüne geçti

Türk bayrağı dikildi
banner598
TSK ve ÖSO’nun Suriye’nin Afrin bölgesinde YPG/PKK’ya yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında stratejik öneme sahip olan Burseya Dağı ele geçirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da AKP’nin Çorum İl Kongresi öncesinde yaptığı konuşmada bölgedeki komutanlarla görüştüğünü ve Burseya Dağı’nın kısa sürede düşeceğini öğrendiğini söylemişti.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018 tarihinde saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) dağı ele geçirilmiştir. Halen bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetleri sürdürülmektedir. Hava harekatı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen harekat, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.” 
Gece havadan ve karadan başlatılan taarruz sonucu terör mevzileri yerle bir edildi. Yoğun çatışmaların ardından teröristlerin birçoğu etkisiz hala getirildi. Afrin için kritik öneme sahip olan dağ, dün saat 14.30 sıralarında ele geçirildi. Dağa çıkan askerler, en yüksek noktaya Türk bayrağı dikti. Bu arada Kilis’in Duruca mahallesinin karşısına düşen Afrin’in ormanlık alanında çatışmalar nedeniyle yangın çıktığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 10:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

Allah korusun Mehmetçiklerimizin hepsini,DİRİLİŞte geçtiği gibi,ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474