banner564

Türkiye örnek bir ülke

Angelina Jolie, Midyat’ta bulunan Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaretinde açıklamalarda bulundu

Türkiye örnek bir ülke
banner598
Birleşmiş Milletler(BM) iyi niyet elçisi Hollywood yıldızı Angelina Jolie, oğlu ile birlikte Midyat ilçesinde bulunan Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek üzere geldiği Mardin’de şehir turu atarak alışveriş yaptı. 
Angelina Jolie, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterress ile birlikte karayolu ile Midyat ilçesine geçti. Midyat ilçesinde bulunan Kasri Nehros otelinde oğlu ile birlikte yerleşen Angeline Jolie akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Midyat ilçesinde bulunan Suriye mülteci kampını ziyaret edecek.
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie, Türkiye'nin sığınmacılara yardım elini uzatma konusunda örnek bir ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan ile de görüştü…
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen, Jolie ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Midyat Barınma Merkezi'ni ziyaret etti.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Jolie ziyarette, özellikle kadın ve çocuk mültecilere yönelik çalışmalara ağırlık verdiğini belirtti. Jolie, bu çerçevede Afrika Birliği Zirvesi'nde yapmış olduğu konuşma metnini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti.
Sığınmacıların ağırlandığı bu tür kampların üst düzey yetkililer tarafından ziyaretinin önemine değinen Jolie, ziyaretlerin bu soruna ilişkin farkındalığı artıracağına dikkati çekti.
Jolie, "Türkiye sığınmacılara yardım elini uzatma konusunda örnek bir ülke" değerlendirmesinde de bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473