banner564

Yazıklar olsun

Erdoğan, “Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz, Bize bu iftirayı atanlar müfteri sıfatını sahiplenmişlerdir” dedi

Yazıklar olsun
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunu böyle bilesiniz. Bize bu iftirayı atanlar müfteri sıfatını sahiplenmişlerdir." dedi.
Erdoğan, Bayburt'ta toplu açılış töreninde konuştu.
Rus uçağının F-16'lar tarafından düşürüldüğünü hatırlatan Erdoğan, "Beş dakika içinde 10 kez yapılan uyarılara rağmen sınırımıza doğru gelmekte olan bu uçakların aidiyeti, hangi millete mensup olduğu tabi ki belli değildi. Bunu bilmek de zaten o anda mümkün değildi. Fakat ikazlara rağmen sınırımızdan içeri girdiler. Daha sonra bunun Rusya'ya ait olduğu ortaya çıktı." diye konuştu.
Suriye sınırlarının rejimin ve terör örgütlerinin tacizlerine maruz kaldığını belirten Erdoğan, 2012 yılında bir eğitim uçağının düşürüldüğünü ve angajman kurallarını tüm dünyaya ilan ettiklerini ifade etti.

Putin’in açıklamaları kabul edilemez
Erdoğan, büyükelçi ve ataşelere bilgi verildiğini, üzüntülerini ilettiklerini belirterek, "Ancak meseleyi asıl mecrasından çıkarıp başka alanlara taşımaya Rusya'nın bu gayretinden fevkalade rahatsızız." dedi.
Putin'in yaptığı açıklamalarının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Türkiye kasıtlı olarak Rus savaş uçağını düşürmüş değildir. Bu olay sınır ihlaline verilen otomatik bir tepkiden ibarettir. Angajman kurallarının uygulanmasıdır." diye konuştu.
Erdoğan, şöyle devam etti: "DAİŞ, Türkiye'ye petrol satıyormuş. Yazıklar olsun. Türkiye'ye bu iftirayı atanlar bunu ispat etmekle mükelleftir. Türkiye DAİŞ'ten petrol almıyor. Tam aksine, ABD Hazine Bakanlığı açıkladı. Rus şirketleri ile DAİŞ'in ortaklaşa Suriye rejimine petrol sattığını ifade ettiler, belgelediler. Peki, Türkiye petrolü nereden alıyoruz. Rusya'dan, İran'dan, Azerbaycan'dan, Kuzey Irak'tan alıyoruz. Kaynaklarımız belli ya. Bize böyle bir iftirayı nasıl yaparsın? Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunu böyle bilesiniz. Bize bu iftirayı atanlar müfteri sıfatını sahiplenmişlerdir."

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474