Terör örgütü PKK, fesih kararını açıkladı. Geçen hafta kongresini topladığını duyuran terör örgütü, dün o kongrenin sonuç bildirgesini yayımladı. Kabine toplantısı sonrası PKK'nın kendini feshettiğini açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörsüz Türkiye hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Bugün kritik bir eşiği daha aştık." dedi.
Erdoğan, şunları söyledi:
"Terörsüz Türkiye hedefimize engelleri aşarak, önyargıları kırarak, fitne ve nifak tuzaklarını bozarak emin adımlarla yürüyoruz. Cumhur İttifakı olarak iç cephemizi tahkim etme amacıyla büyük bir samimiyetle hayata geçirdiğimiz 'Terörsüz Türkiye' sürecinde kritik bir eşiği daha aştık. Alınan kararı ülkemizin güvenliğinin, milletimizin ebedi kardeşliğinin perçinlenmesi adına önemli buluyoruz. Her alanda yeni bir dönemin kapıları açılacaktır. Ocaklara ateş düştüğü günler geride kalmıştır. Açıklamayı, Kuzey Irak, Suriye ve Avrupa başta olmak üzere, örgütün tüm uzantılarını da kapsayan bir karar olarak değerlendiriyoruz. İstihbarat teşkilatımız ve diğer birimlerimiz bir yol kazasının yaşanmaması ve verilen sözlerin tutulması için bundan sonraki süreci de çok büyük bir hassasiyetle takip edecektir. Daha kapsamlı açıklamaları önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Biz de devlet aklı ve ciddiyetiyle gereken takibi anbean yapacağız."
Erdoğan ayrıca, başta MHP Genel Başkanı Bahçeli olmak üzere 'Terörsüz Türkiye' çalışmalarına samimiyetle sahip çıkan, emeği olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Yeni dönemin kapıları açıldı
PKK, örgütsel yapının feshedildiğini ve silah bıraktığını duyurdu; Cumhurbaşkanı Erdoğan memnuniyetini dile getirdi
YORUM EKLE
YORUMLAR
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER




Yeni dönem senin yeniden Cumhurbaşkanı olman mı? Senin her yeni dönemin eskisini arattı. İyi başladın , sonra gep kötü yönde değiştin. Bok gibi de oldun. Senden Allah kurtarsın.