banner564

Yeniden başlayabilir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, “Barış Pınarı Harekatı'nı sürdürme hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi

Yeniden başlayabilir
banner598

 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD ve Rusya ile Suriye konusunda yapılan mutabakatları hatırlatarak, "Bize verilen taahhütler yerine getirilmediği taktirde Barış Pınarı Harekatı'nı sürdürme hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, bakanlıkta basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. 
Aksoy, sınırları teröristlerden arındırmak ve Suriyelilerin geri dönüşü sağlayacak güvenli bölge tesis etmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı ile 4 bin 300 kilometrekarelik alanın terörden temizlendiğini ifade etti. "Söylenenlerin aksine Suriye'nin toprak bütünlüğünü katkı sağladık." diyen Aksoy, şunları dile getirdi:
"ABD ile 15 Ekim'de ve Rusya ile 22 Ekim'de vardığımız mutabakatlar, bu ülkelerin de harekatımızın meşruiyetini kabul ettiklerinin açık bir göstergesidir. Yine de bize verilen taahhütler yerine getirilmediği taktirde harekatımızı sürdürme hakkımızı saklı tutuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği güvenli bölgeyi teröristlerden temizleyene kadar Suriye'den çıkmayacağız."
Bölgede şu ana kadar 2 bin mayının temizlendiğini, bölgenin yönetiminin yerel konseylerce yürütüldüğünü söyleyen Aksoy, BM rakamlarına göre yerlerinden edilmiş kişilerin yüzde 60'ının evlerine döndüğü bilgisini paylaştı. Aksoy, "Bu durum insani durumla ilgili temelsiz iddiaları da çürütüyor." dedi.
Terör örgütü YPG/PKK'nın harekatın başından bu yana bölgede 45 sivili katlettiğini, 244 kişiyi yaraladığını söyleyen Aksoy, bu durumun BM İnsani Yardım Eşgüdüm Ofisinin raporunda yayınlandığını, aynı zamanda BM Güvenlik Konseyinin sunumunda da yer aldığını bildirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474