banner564

Baybars doğru yolda

HP’li bazı milletvekilleri Gazimağusa-Yeniboğaziçi-İskele İmar Planının olmazsa olmaz olduğunu söyledi

Baybars doğru yolda
banner598

 Halkın Partisi(HP) Girne Milletvekili Erek Çağatay ile Güzelyurt Milletvekili Hasan Büyükoğlu, Gazimağusa-Yeniboğaziçi-İskele İmar Planının HP için olmazsa olmaz olduğunu söyledi 

Verilen bilgiye göre, Çağatay ve Büyükoğlu, Gazimağusa-Yeniboğaziçi-İskele İmar Planı ve hazırlanışında yer aldıkları Ciklos Raporu hakkında, katıldıkları bir programda değerlendirmelerde bulundu.
Güzelyurt Milletvekili Büyükoğlu, imar planı bulunmadığından Girne’yi ve Gemikonağı’nda bazı bölgelerin kaybedildiğine işaret ederek, “Girne’de yürünecek yer yok, araçların geçeceği yollar tıkalı, kanalizasyon yok” dedi.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın doğru yolda olduğuna inandıklarını belirten Büyükoğlu, “İmar planı olmazsa olmazımızdır” vurgusu yaptı.

Çağatay: Toplum menfaatini düşünmek zorundayız
Plan hakkında Erek Çağatay ise “Bazı kişisel menfaatler sekteye uğrarsa, biz toplum menfaatini düşünmek zorundayız. En doğruyu birlikte bulmaya çalışacağız” dedi. 
Ciklos bölgesinde 4 gencin su akıntısına yakalanarak hayatını kaybettiği olayla ilgili Meclis bünyesinde hazırlanan rapora da değinen Çağatay, “Bazı noktalara şerh koymamıza rağmen oy birliğiyle geçirdik raporu. Genel kurulda oy birliğiyle değerlendirilmesine salık verdik. Bütçe maratonundan hemen sonra, 23 Aralık’ta bu konu Genel Kurul’a gelecek ve rapor okunacak. Rapor okunurken bizim şerh düştüğümüz 5 nokta da görüşülecek. Geneline baktığımızda, bu 5 nokta bizi olumsuz oy verme noktasına getirmedi” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474