banner564

'Yurtta sulh, cihanda sulh’

Ekmeleddin İhsanoğlu, Atatürk’ün sözlerini hatırlattı:

'Yurtta sulh, cihanda sulh’
banner598
   Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkan adayı Ekmeleddin  İhsanoğlu, bölgedeki sorunlara dikkat çekerek “bizim istediğimiz bu sorunları çözebilecek bir hakemdir” dedi. İhsanoğlu, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerini de anımsattı.
   Cumhurbaşkanı seçimini de istikbal mücadelesi olarak gördüklerini anlatan İhsanoğlu, “Memleketimizin, vatanımızın, çocuklarımızın, torunlarımızın gelecek mücadelesi. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha iyi hayat ve demokratik, laik, huzurlu bir Türkiye bırakma mücadelesi. Bölünmüş, zıtlaşmış, cepheleşmiş bir Türkiye değil" diye konuştu.
    Cumhurbaşkanlığı makamının bir hakemlik müessesesi olduğuna işaret eden İhsanoğlu, şimdi sadece cumhurbaşkanının seçileceğini anlattı.Balıkesir'i, dünya pehlivanlarının, güreş şampiyonlarının yeri olarak niteleyen İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Türkiye'nin yetiştirdiği uluslararası pehlivanlarımız burada. Pehlivan olmak başka, hakem olmak başka. Siz şimdi pehlivan seçmiyorsunuz, onun zamanı 2015’te. Pehlivan mevcut, siz şimdi hakem seçiyorsunuz. AK Parti'li kardeşlerime sesleniyorum; diyorum ki pehlivan devam etsin, o gelecek sene, 5 sene daha gitsin, o sizin takdirinize ait ama başta güreşecek pehlivana ihtiyacı yok, aile reisine ihtiyaç var. Sabah kahvaltıda, akşam yemeğinde ailenin büyüğü oturacak, ailenin orta yaşlısı, küçüğü, sağcısı, solcusu, şu partiden, bu partiden, şu mezhepten demeden, fark gözetmeden herkesi toparlayacak, herkese eşit mesafede duracak. 'Bana oy veren vatanperver, vermeyen vatan haini' demeyen bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Devletin başında, sorunları çözen birinin olması gerekiyor. Dünyada, pilotları kaçırılan başka hava yolu yok. Bizim hava yollarımız, Türk bayrağını taşıyor. Bizim uçaklarımız düşürülüyor, insanlarımız rehin tutuluyor. Biz bir şey yapamıyoruz. Boyuna kınıyoruz. “

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474