banner564

Zırhlı araçlar bölgede

Kilis’e düşen reketatar mermilerinden ölenlerin sayısı 17 oldu

Zırhlı araçlar bölgede
banner598
 Kilis’te önceki gün akşam saatlerinde Suriye tarafından IŞİD denetimindeki bölgeden atılan ve bir kadının öldüğü roket atar mermisinin isabet etmesiyle yaralanan 23 yaşındaki Suriyeli Fadıl Emin de yaşamını yitirdi. 
   Fadıl Emin’in ölümüyle Kilis’te geçen ocak ayından bu yana Suriye'den atılan Katyuşa roketatar mermilerinin infilak etmesi sonucu ölenlerin sayısı 6’sı Suriye uyruklu olmak üzere 17’ye yükseldi. Kent güne yine tedirgin uyandı. DHA'nın geçtiği son habere göre ise Kilis'e çok sayıda zırhlı araç takviyesi yapıldı.
   Kendi nüfusundan fazla Suriyeli'yi barındıran Kilis'e ilk roket mermisi, 18 Ocak'ta isabet etti. Bu tarihten itibaren 49 roket mermisinin düştüğü kentte, mermiler nedeniyle 6'sı Suriyeli sığınmacı olmak üzere 17 kişi yaşamını yitirdi, 58 kişi yaralandı. Olaylarda çok sayıda ev, iş yeri ve araçta da hasar oluştu. 
   18 Ocak'tan itibaren ateşlenen roketlerden 21'i ev, okul ve hastane gibi yerleşim yerlerine zarar verdi, 28'i ise arazi, sokak ve park gibi mekanlara isabet etti. İlk günlerde atılan roketlerin daha çok boş arazilere, son günlerde ise yerleşim yerlerine isabet etmesi dikkati çekiyor. 

IŞİD'e karşı zırhlı araçlar gitti
   Gaziantep'ten roket mermilerinin düştüğü Kilis çok sayıda askeri zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Zırhlı araçların IŞİD denetimindeki Bab bölgesinin karşısında bulunan Elbeyli İlçesi'ne konuşlandırıldı.

Kentte tedirginlik var 
    Önceki gün  5 roketatar mermisinin atılmasına tepki olarak sokağa çıkarak eylem yapanların polis müdahalesiyle dağıtıldığı kent, yeni güne yine tedirgin uyandı. Sokakların boş olduğu kentte görevliler dün patlamanın izlerini silmeye çalıştı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473