banner564

Kleptomani yok!

Arkadaşlarının çantalarından para çaldığı için tutuklanan ve “bu bir hastalık, beni tedavi edin” diyen üniversite öğrencisi sağlık kontrolünden geçti

 Kleptomani yok!
banner598
Çiğdem AYDIN

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi hazırlık bölümü öğrenicisi olan ve arkadaşlarının çantalarından para çalmakla suçlanan 20 yaşındaki E.A isimli kız öğrenci sağlık kontrolünden geçirildi.
   Mahkemede kendini savunurken “hastayım, beni tedavi edin” diyen E.A.’nın muayenesini yapan doktorlar iddia edildiği gibi Kleptomani (çalma hastalığı) bulgusuna rastlamadı.
   Hakkında alınan tutukluluk süresi dolan ve psikolog kontrolünden geçirilen zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da yeniden mahkemeye çıkarıldı.
    Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının 24 Nisan saat 12.00 sıralarında Haspolat’ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde hazırlık sınıfında kimsenin olmadığı bir anda Özge Şendur, Şeyma Barutçu, Büşra Karadağ ve Sibel Aker’e ait cüzdanları çantalarından alarak çaldığını söyledi. Polis, çalınan cüzdanlardan Şendur’a ait 500 TL, Barutçu’ya ait 30 TL para bulunduğunu, ayrıca tüm cüzdanlarda banka kartları, kimlikler olduğunu belirtti. Zanlının çaldığı cüzdanlardan ikisini çöp bidonuna, bir tanesini ise kızlar tuvaletine attığı kaydeden polis, içinde 500 TL olan Şendur’a ait cüzdanın ise henüz bulunamadığını ifade etti. Polis, çöp bidonu ve kızlar tuvaletinde bulunan cüzdanların içindekilerin eksiksiz bulunarak emare olarak alındığını söyledi.
Teminata bağlandı
   Zanlının mahkeme emri ile üç gündür tutuklu olduğunu, bu süre içerisinde kayıp olan Şendur’a ait cüzdanın bulunamadığını kaydeden polis, ayrıca zanlının Kleptomani hastası olduğuna dair iddiaları üzerine mahkeme emri gereği Barış, Ruh Ve Sinir hastanesinde kontrolden geçirildiğini belirtti. Polis, kontrolde zanlının muayenesinde iddia ettiği kleptomani hastalığına dair bir bulguya rastlanmadığı yönünde rapor temin ettiğini söyledi. Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek hırsızlık suçundan yargılanmak üzere teminata bağlanmasını talep etti.
   Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, zanlının tutuksuz yargılanmasına ve bu amaçla mahkeme veznesinde 3 bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışına çıkışının yasaklanması ve haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile teminatla serbest bıraktı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473