banner564

“Amaç kirletmemeyi öğretmek”

Her Daim Dostlar Derneği’nin etkinliğine katılan Meral Akıncı, “Toplumda çevre bilinci oluşturularak hayat biçimi haline gelmeli” dedi

“Amaç kirletmemeyi öğretmek”
banner598
Yılmaz YAKAR
Her Daim Dostlar Derneği, 18 Nisan Dünya Kültür Mirası Günü nedeniyle Salamis Harabeleri’nde “Kültürel Mirası Tanıyalım, Çevreyi Koruyalım” sloganıyla çevre etkinliği düzenledi.
Etkinlikte, Şehit Osman Ahmet İlkokulu öğrencilerine rehber eşliğinde Salamis Harabeleri tanıtıldı, piknik alanı ve çevresinde de temizlik yapıldı.
Çevre bilincini artırmayı amaçlayan etkinliğe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı da katılarak destek verdi.
Meral Akıncı etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, Her Daim Dostlar Derneği’nin düzenlediği etkinliğin, Cumhurbaşkanlığı “Temiz Düşün çevre koruma ve çevre temizliği seferberliğinin” bir parçası olduğunu söyledi.
Akıncı, etkinliğin okullar ve sivil toplum düzeyinde gerçekleştirilmesinin kendisini heyecanlandırdığını belirtti.
Yapılan temizlikleri bir günlük olarak düşünmediklerini dile getiren Akıncı, amacın kirletilmişi temizlemek değil, kirletmemeyi öğretmek olduğunu söyledi.
Meral Akıncı, dünyada çevre konusunda yapılan projelerde ceza sisteminin uygulandığına dikkat çekerek, ülkede de tarafsız ceza uygulaması başlatılmasını istediklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473