banner564

Canlı mermi kullanılacak

Rum tarafının iddiasına göre Türk Donanması bugün Kıbrıs açıklarında tatbikat yapacak

Canlı mermi kullanılacak
banner598
 Türk Deniz Kuvvetleri’nin, denizcilere yönelik iki yeni NAVTEX yayımlayarak, Kıbrıs’ın güneybatısındaki yaklaşık 20 bin kilometrekarelik bir deniz bölgesini bugün için bağladığı ileri sürüldü.
   Fileleftheros gazetesi, yayımlanan ilk uyarıyla birlikte, Türkiye Deniz Kuvvetleri’ne ait bir geminin, Baf’ın yaklaşık 80 kilometre güneybatısındaki bir bölgede ve sabah 04.00 ile 08.00 saatleri arasında, deniz altına bazı cihazlar batıracağı konusunda bilgi verildiğini yazdı.
   Gazete, aynı dönem içerisinde, bahse konu geniş bölge içerisinde, özel bir Amerikan gemisinin ise, Rum Yönetimi’nin onayıyla birlikte İngiliz Üsleri hesabına deniz altına kablolar döşeyeceğini de anımsattı.
   Haberde, Türkiye’nin yayımladığı ikinci NAVTEX ile birlikte ise, bağlamış olduğu deniz bölgesinde bugün 09.00-11.00 saatleri arasında canlı mermilerle tatbikatlar yapacağı konusunda bilgi verdiği öne sürüldü.
   Gazete, Türkiye’nin 16 Nisan’dan 26’a Nisan’a kadar, arama-kurtarma tatbikatları yapmak için Apostolos Andreas’tan Meis’e kadar olmak üzere, Kıbrıs’ın kuzeyi ile kuzeybatısındaki büyük çaplı bölgeleri, yayımladığı NOTAM’la bağladığını da anımsattı.

Manşetten verdi

   Simerini ise, “Gerçek Mermilerle Tatbikat” başlıklı manşet haberinde, Türkiye’nin iki yeni NAVTEX yayımlayarak, Rum Yönetimi’nin 5, 6, 7, 8, 10, 11 ve 12 numaralı parsellerinin bulunduğu bölgede, bugün gerçek mermilerle tatbikat yapacağı konusunda bilgilendirmede bulunduğunu iddia etti.
   Tatbikata Ankara’nın savaş gemileri ile denizaltılarının katılacağını ileri süren gazete, aynı zamanda bölgede CN253, F16 ve F4 tipi savaş uçaklarının bulunduğunu da öne sürdü.
   Gazete, Türkiye’nin yapacağını iddia ettiği tatbikatın, 7 Nisan–17 Ağustos tarihleri arasında Rum Yönetimi hesabına faaliyet gösterecek Ramform Hyperion isimli geminin çalışma yapacağı deniz bölgesini kapsamakta olduğunu da öne sürdü.

Barbaros görevde

   Fileleftheros gazetesi ise haberinde, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, Barbaros Hayrettin Paşa gemisiyle ilgili açıklamalarına yer verdi.
   Gazeteye göre, Hristodulidis “Active 107.4&102.5”e yaptığı açıklamada, “kendi faaliyetlerimize, aynı zamanda komşu ülkeler ve AB ile olan faaliyetlerimize güvenimiz tamdır. Ancak Egemenlik haklarımızın aleni bir şekilde kuşkuya düşürüldüğü bir oyunda yer alarak, Türkiye’ye iyilik yapmayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 09:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 7 yıl Önce

Güçlü ve caydırıcı Türk ordusu ile gurur duyuyoruz Allah onları korusun

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473