banner564

Girne’de tarihi alan Krisokova’da yapılan çevre temizliğine gençler ve yabancılar büyük destek verdi

‘Altın Mağara’ya  sahip çıkıldı

Girne’de tarihi alan Krisokova’da yapılan çevre temizliğine gençler ve yabancılar büyük destek verdi
banner598

Girne’de, Kirsokava Arkeolojik Sit Alanı’nda dün temizlik kampanyası düzenlendi.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre aktivist Oya Kutsal önderliğinde, Girne Belediyesi ve Çevre Dairesi’nin katkılarıyla gerçekleşen temizlik kampanyasına, Girne Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Satranç Eğitim Merkezi, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Yeşil Barış Hareketi, Zeytinlik-Templos İnisiyatifi, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Rusların oluşturduğu “Temiz KKTC Derneği”, Girne Üniversitesi, sivil toplum örgütleri, dernekler, bölge sakinleri ve çevre gönüllüleri de destek verdi.
Aktivist Oya Kutsal, Girne Kalesi’nin 1kilometre doğusunda, Karakız bölgesinde yer alan Kirsokava’nın , Milattan Önce 6’ncı Yüzyıl’da mezarlık alanı olarak kullanıldığını ve burada bulunan birçok altın obje nedeniyle “Altın Mağara” ismini taşıdığını belirtti.
Kampanya kapsamında, arkeologlar tarafından katılımcılar bilgi verildiğini belirten Kutsal, başta Girne Belediyesi olmak üzere kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Güngördü: En iyi temizlik
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, sivil toplum örgütleri ve duyarlı vatandaşların, kente sahip çıkmasının önemine dikkat çekerek, iki yılı aşkın süredir Girne’de, farkındalık yaratmaya yönelik birçok projeyi hayata geçiren Oya Kutsal’a teşekkür etti.
Kentin, çok önemli noktasında yer alan 2 bin 500 yıllık antik alan olan Kirsokava’nın, bilinçsizlik ve duyarsızlık nedeniyle çok kötü durumda olduğunu kaydeden Güngördü, “kirletelim, belediye ve insanlar gelsin temizlesin” düşüncesinin bir an önce terk edilmesi gerektiğini vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473