banner564

‘Yeniden açılmalı’

Haspolat Irmak Sokak sakinleri, yıllarca kullandıkları yolun bir anda duvar çekilerek kapatılmasına tepki gösterdi

‘Yeniden açılmalı’
banner598

Ömer KADİROĞLU
   Haspolat bölgesi Irmak Sokakta yaşayan vatandaşlar yıllarca kullandıkları yolun bir anda duvar örülerek kapatılması ve ikiye bölünmesinden dolayı rahatsız. Konuyla ilgili olarak Diyalog’a konuşan bölge sakinleri, yaşanan sıkıntıya çözüm üretilmesini istiyor. Konuyu Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, İçişleri Bakanlığı ve Kaymakamlığa aktardıklarını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını ifade eden bölge sakinleri “Yolumuzun yeniden açılmasını istiyoruz” dedi.
   Ne dediler... Ne dediler… Ne dediler… Ne dediler…
Emine Kaya:
“Mahallemizdeki yolumuzu duvar örerek kapattılar. Haspolat Haspolat olalı bu yolu kullanıyorduk ancak Kooperatif olarak kullanılan binanın birilerine verilmesi sonrasında mahallemizin tam ortasına duvar çekilerek mahallemiz ikiye bölündü. Kooperatif olarak kullanılan bina bir süre sonra market olarak hizmet vermeye başladı ve CTP döneminde özele verilerek öğrenci yurdu yapıldı. Çocuklar bu yoldan okula gidiyordu ancak 1 buçuk dakikalık yol 1 buçuk kilometre uzatıldı. Çocuklar dolaşarak okula gitmek zorunda kalıyor. Bizim isteğimiz bu yolun açılması. En azından arabalarla değil de yaya olarak geçebileceğimiz kadar bir yer verilsin.”
Feriha Ateşoğlu:
“Yaklaşık 4 yıldır bu mahallede kalıyorum. Burada kullandığımız yolun ortadan duvar çekilerek kapatılması kabul edilir bir durum değildir. Büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla buradaki yol yıllardır var olan bir yoldur. Bu yolu kullanarak çocuklarımız okula gidip geliyordu. Şimdi burada kapatılan yol sayesinde çocuklarımızın okul yolu uzadı. Bugünlerde bir sorun değilse bile yarın yağmurda çamurda okula çocuklarımız nasıl gidip gelecek. Buradaki çalışma inatlaşma sonucu gerçekleşmiştir. Biz yetkililerden bu yolun açılması yönünde bir çalışma yapmasını bekliyoruz.”
Ferihan Yıldır:
“Burada yıllarca kullandığımız yolumuz duvar çekilerek kapatıldı. Biz bu yolu kullanarak işimize, marketimize gidip geliyorduk. Daha uzun yollar kullanmak zorunda kalıyoruz. Çocuklar da çok daha uzun bir yol kullanarak okullarına gidip geliyorlar. Bizler yolumuzun tekrar açılmasını istiyoruz. Burası birisine verildi ve kooperatif binası olarak yıllarca kullanılan bina öğrenci yurduna dönüştürüldü.  Yurdun etrafı çevrilirken yolumuzun ortasından duvar çekildi. İlgili kişileri göreve davet ediyoruz.”
Fikriye Gürtunalı:
“Burada yolun içerisine duvar örülerek çok uzun yıllardır kullandığımız yolumuz kapatıldı. Arabalarımızla gideceğimiz yere gidebiliyoruz ancak kış kıyamet günü çocuklarımız okullarına nasıl gidecekler. Ben 39 yıldır bu köyde yaşıyorum. 39 yıldır kullandığımız yol bir günde kapandı. Çözülecek bir konu olduğunu düşünüyorum. İlgili mercilere konuyu aktardık ve bir çözüm üretilmesini bekliyoruz.”
Nuray Döner:
“Okula giden üç çocuğum var, yıllarca kullanılan bir yolun bir anda kapatılması sonucu sıkıntılar yaşıyoruz. Çocuklarımız okula gidip gelirken buradan gidiyordu ancak şu anda daha fazla yol giderek okula gidiyorlar. Yağmur yağdığında bu çocuklar nasıl gidip gelecek? Tedirgin oluyoruz. İlgililerden bu konu ile ilgili bir çalışma yapmasını istiyoruz.”
Cemaliye Cinel:
“Kırk yıldır bu köyde kalıyorum. Buradaki yolun kapatılması sonucu birtakım sıkıntılar yaşıyoruz. Burada yıllardır var olan yol bir gecede kapatıldı. Yetkilileri bu konuda göreve çağırıyoruz. Yaşadığımız bu sıkıntıyı çözüme kavuşturmalarını istiyoruz. 1976 yılında bu köye geldiğimizde bu yol vardı ancak şu an bir gecede kapatılarak mahallemiz ikiye bölündü. Acilen bir çözüm üretilmesini diliyorum.”
Taşkın Gürtunalı:
“Zamanında Rum mal sahibi burayı geçit hakkı olarak verdi diye düşünüyorum. Bu yol 1975 yılında bu köye geldiğimizde vardı. Rum buradaki binayı yaparken geçit hakkı olarak verdi ve bu yol buraya yapıldı. Burası Kooperatif binası olarak kullanılıyordu. Şu an burasını birileri satın aldı ve zamanında verilen geçit hakkını da kendi malı olduğundan duvarla kapattı. Yıllarca kullandığımız yolu bize bırakarak binanın arka kısmında bulunan yeşil alandan bu mal sahibine verilirse yolu tekrardan açabilecekleri inancındayım.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473