banner564

KKTC’nin 4 ‘Yeni Yüzü’ 4 genç girişimci

Geçen hafta Kıbrıs medyasında, özellikle sosyal medyada yoğun ilgi uyandıran 4 gencimizi ve projelerini daha yakından tanımak için keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

KKTC’nin  4 ‘Yeni Yüzü’    4 genç girişimci
banner598

   Diyalog: Öncelikle Sizi Tanıyalım.

Redif: Biz uzun yıllardır seviyeli bir dostluk çerçevesinde birarada vakit geçiren, eğlenen ve sosyal etkinliklerde yer alan dört kafadarız.

   Diyalog: Geçen hafta ilginç Nisan 1 şakasıyla KKTC halkı sizi tanıdı? Peki bu nasıl oldu?

    Hasan: Aslında bu olay bir proje kapsamında başladı.

   Diyalog: Nasıl bir proje?

   Cemal: Benim üniversiteyi bitirme projem olarak başladı. Eğlence sever biri olarak projemde hem eğlenelim hem de sosyal sorumluluklarımızı yerine getirelim istedim. Bu düşünceyle yola çıkarak dereboyunun popüler mekanlarından birinde “Kemal Saraçoğlu Losemi ve Kanserle Savaş Vakfı” yararına bir parti düzenledik. Parti beklenenden daha fazla ilgi ve yankı uyandırdı.

  Can: Tabi Cemal arakdaşımızın düzenlediği bu partinin bu kadar ses getirmesinin nedeni partinin ismiydi.

    Diyalog: Partinin ismi ?

   Hasan: “Keep Calm and Konuyu Biling”

   Diyalog: İlginç bir isim. Peki konu ne?

   Cemal: Size veya birçok okuyucumuza biraz uzak gelebilir fakat biz kendi aramızda bu “konuyu biling” lafını günlük konuşmalarda sıkça kıllanıyoruz. Düzenlediğimiz partiden sonra bu söylemi dahada geliştirmeyi ve projelerimizi daha da anlamlandırmayı hedefledik.

   Diyalog: Ne gibi projeler?

   Can: Öncelliğmiz bu ismi halka tanıtmak ve popülarite kazandırdığımız, belki de markalaştırdığımız bu isim altında çeşitli organizasyonlar gerçekleştirmek. Tabiki bunları gerçekleştirirken çoğu organizasyonumuzda sosyal sorumluluk projelerine de katkı koymayı amaçlıyoruz. Genç girişimciler olarak vizyonumuzu daha da ileriye taşıyarak iş hayatına giriş yapmayı hedefliyoruz.

   Diyalog: İş hayatı derken ?

   Redif: Biz uzun yıllardır eğlence piyasasının içerisinde olan 4 genç olarak bu ülkede neyin eksik olduğunu neyi nasıl geliştirebileceğimizi bildiğimizi düşünüyoruz. Kazanç bizim için aslında birinci sırada yer almıyor. Her nekadar ülkemizin gençleri sosyal sorumluluk konusunda batı ülkelerindeki gençler kadar duyarlı olsa da bir yönendirme eksikliği var. “Keep alm ve Konuyuı bilin” ekibi olarak bu eksikliği gidermek için insiyatifi elimize alıyoruz.

   Diyalog: Peki gelelim 1 Nisan günü ne oldu ?

   Redif: Can arakdaşımızın evinde projemizi detaylandırmaya çalıştığımız bir sırada bir fikir geliştirdik. 1 Nisan günü reklam kampanyamızı başlatmamız gerektiğini düşündük. Bunun için o günün anlamına uygun bir şakayla sloganımızı insanların bilinçaltına yerleştirmeyi hedefledik.

   Can: Beklediğimizin çok ötesinde de bunu gerçekleştirdik.

   Cemal: “Dereboyunda büyük patlama” haberi diye bir link yaratarak bu linki kendi sitemize yönlendirdik.

   Hasan: 24 Saatin sonunda 14 bin kişi bu linke tıklayarak sitemize giriş yaptı.

   Redif: Bu bizim için parayla elde edilemeyecek kadar büyük bir başlangıç oldu. Ve hedeflediğimiz gibi KKTC halkı konuyu merak etmeye başladı.

   Diyalog: Peki konuyu nezaman öğreneceğiz?

   Cemal: Keep Calm and Konuyu Biling- Coming soon. J

    Redif: Zaten “Patlama” spontane seçilmiş bir haber değil, 30 Nisanda gerçekleştireceğimiz ilk “Patlamanın” habercisiydi.

   Diyalog: Peki son söz

   Gençler: Tarzımız farkımız, farkımızın farkındayız J

 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474