banner564

Fırsat eşitliği

Liseyi Kuzey Kıbrıs’ta okuyan Türkiye vatandaşı öğrenciler, KKTC yurttaşlarına sağlanan haklardan faydalanacak

Fırsat eşitliği
banner598
TC Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC Hukukuna Göre Kurulmuş Olan Üniversitelerin Karşılıklı Tanınmasına Dair Milletlerarası Anlaşma kapsamında ek protokol imzaladı.
Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı merkez binasında gerçekleştirilen imza töreninde, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.
KKTC ile 2009'da imzalanan anlaşma kapsamında ek protokol imzalayacaklarını ifade eden Bakan Avcı, anlaşmanın Kıbrıs'taki üniversitelerde okuyan öğrencilerin, statüleriyle ilgili belirsizlikleri ortadan kaldırılacağını vurguladı.

Dürüst: Öğrencilerin hakları arttı
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de protokolün hayata geçebilmesi için desteklerinden dolayı Avcı'ya teşekkür etti.
Kıbrıs'ta yaşayan vatandaşların bütün güçlerini Türkiye'den aldıklarına işaret eden Dürüst, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne kadar güçlü olursa KKTC halkının da o kadar huzurlu olacağının altını çizdi.
Kıbrıs'ın, eğitim adası olma yolunda son derece hızlı ilerlediğini aktaran Dürüst, "Bu protokolle her yıl binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çocuğumuz, öğrencimiz artık KKTC vatandaşı olan öğrencilerin sahip olduğu haklara, KKTC'deki üniversitelerinde sahip olacaklardır" dedi.
Protokolle, iki ülkede de bulunan okullardan mezun olan öğrencilerin, daha sonra herhangi bir denklik işlemi yaptırmasına gerek kalmayacak. 

Türkeş ile Dürüst görüştü
 TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'ü kabul etti.
Türkeş, Başbakanlık Çankaya Köşkü'ndeki makamında gerçekleşen görüşmede, KKTC'nin Türkiye açısından büyük bir öneme haiz olduğunu söyledi.
Türkeş, "Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, Rum lider Anastasiadis ile temaslarının iyi gittiğini takip ediyoruz. Umuyoruz ki başlayan olumlu hava herhangi bir sebeple bir akamete uğramaz. Daha açığı, Rumlar her zaman yaptıklarını yapmaz. Oluşan iyi niyet havası hayırlara vesile olur inşallah" diye konuştu.

İsmet Yılmaz, Dürüst'ü kabul etti
Öte yandan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'ü kabul etti.
TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda basına kapalı gerçekleşen kabulün başında, görüntü alınmasına izin verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474