banner564

 ‘Lions Engelsiz Parkı’ Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde hizmete açıldı

Hayaller gerçek oldu

 ‘Lions Engelsiz Parkı’ Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde hizmete açıldı
banner598

    Uluslararası Lions Kulüpleri Vakfı’nın  (LCIF) mali katkılarıyla Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde inşa edilen “Lions Engelsiz Parkı” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

   Parkın açılışını, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyonu Başkanı Alev Ulubay ile Gazimağusa Özle Eğitim Merkezi Sorumlu Öğretmeni Emirali Evcimen birlikte gerçekleştirdi.
   Gazimğusa Özle Eğitim Merkezi Sorumlu Öğretmeni Emirali Evcimen,  yaptığı konuşmada, hep hayalini kurdukları bir şeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.
   Hastanelerde ve kamuya açık bazı alanlarda bazı engelsiz parklarının kurulduğuna dikkat çeken Evcimen, engelsiz parklarının asıl olması gereken yerin özel eğitim merkezileri olduğuna işaret etti.
Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde yaklaşık 90 öğrenci bulunduğunu kaydeden Evcimen, “Bu engelsiz parkı hayalimizdi. Sivil toplum örgütleri hayallerimizi gerçekleştirme fırsatı sunuyor” dedi.
   Emirali Evcimen’in ricası üzerine kürsüye gelen ve engelsiz parkı projesinin mimarlarından olan  eski Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şansal Soyel de,  Evcimen’in isteği üzerine projeyi başlattıklarını ve haziran ayında tamamladıklarını, okullar tatile girdiği için de açılışını bugüne ertelediklerini kaydetti.
   Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyonu Başkanı Alev Ulubay da, LCIF’in  dünyada 200 ülkede 50 bin  kulübü ve 1,5 milyon üyesi bulunan  dünyanın en örgütlü sivil toplum örgütü olduğunu kaydetti.
Ulubay, LCIF’in  büyük projelere fon sağladığını, gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelere yardım ettiğini söyledi.
   Ulubay, söz konusu projenin gerçekleştirilmesi için LCIF’ten  10 bin dolar fon sağlandığını, Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyonu ile sponsorların da katkı koyduğunu belirtti.
   Meral Akıncı da konuşmasının başında 2002 yılında  engelliler konusunda pek yol kat edilmediği bir dönemde eski Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı merhum Mustafa Çelik, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Sorumlu Öğretmeni Emirali Evcimen ve bir engelli annesi  ile ABD’de bir üniversitede  engelli liderlik eğitimine katılarak bu yola başladıklarını kaydetti.
Meral Akıncı, ABD’de aldıkları bu eğitimin kendilerine büyük bir vizyon kazandırdığını, çok güzel işler gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473