banner564

İlk durak Lefke

Hükümet bölge toplantılarını başlattı, bakanlar icraatlarını anlattı

İlk durak Lefke
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bakanlar kurulu üyeleri ve milletvekilleri önceki akşam Lefkelilerle bir araya geldi, bölgeyi ziyarette önemli mesajlar verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Tatar, hükümetin icraatlarını değerlendirirken, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay dış politikayla ilgili açıklama yaptı.
Tatar, hükümetin son 4 ayda önemli adımlar attığını belirterek “Büyük bir çalışma ve irade söz konusu. KKTC’de uyumlu çalışan bir hükümetin olduğunu, önemli hizmetler yaptığını halkımız da görüyor” dedi.
Başbakan, bütçe sıkıntıları ve diğer sıkıntılardan dolayı, 6’ncı ilçe olan Lefke’ye istenilen ölçüde ilgili gösterilemediğini ve buraya yatırımların da yapılamadığını söyledi.
Hükümetin icraatları konusunda da değerlendirmede bulunan Tatar, KKTC ile TC arasında imzalanan ekonomik protokole ve kaynak akışının başlayışına işaret etti ,“Tüm bunlar son 4 ayda gerçekleştirilmiş başarılardır. Bunlar kolay kolay olacak işler değil. Büyük bir çalışma, irade söz konusu.  KKTC’de uyumlu çalışan bir hükümetin olduğunu, önemli hizmetler yaptığını halkımız da görüyor. Ekonomideki büyümeyi sağlamak temel hedefimizdir” şeklinde konuştu.

Özersay: Bu ülke hepimizindir
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, hükümeti oluşturduktan sonra Dışişleri Bakanı olarak kendini çok daha güçlü hissettiğini söyledi.
Özersay, “Kıbrıs Türkü ve KKTC devleti adına içeride üzerinde görüş birliğine sahip olduğumuz dış politikayı çok daha güçlü, çok daha az tereddütlü biçimde kendinden emin biçimde, cesaretle ortaya koyma fırsatı buldum. Bana kalırsa koalisyonun en büyük gücü özellikle dış politikadaki görüş birliğidir. Ortak paydada buluşmuş olmaktır. Bir süredir bunun özlemini çekiyorduk. Bunu yapabilmek önemlidir ve memleketin yararındadır. Koalisyonda birlik ve uyum vardır. Zaten memleketin de ihtiyacı olan budur diye düşünüyorum” dedi.

Amcaoğlu: Çalışmalar sürüyor
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da, ekonomik ve mali işbirliği protokolü çerçevesinde 
Lefke-Güzelyurt yolunun Ankara kaynaklı tamamlanacak projeler içinde olduğunu kaydederek, 15 milyon TL’lik bir kalemin Ankara kaynaklı projelerde yer aldığını, bloke alınması için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın çalışmalarını sürdüğünü kaydetti.

Baybars: Lefke’de de sosyal konut projesi gündemde
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, sosyal konut projesiyle ilgili ilk adımın Maraş bölgesinde atıldığını anımsatan ifade etti. Baybars, Lefke’de ayrılan sosyal konut arazisinin üzerinden yüksek gerilim hattı geçtiğini, bölgede yapılan eski çalışmaların şu anda pek bir anlam ifade etmediğini kaydetti.
İçişleri Bakanı, 2020 bütçesine kaymakamlık binasının tamir ve tadili için kalem koyduklarını açıklayarak, “2020’de Lefke Kaymakamlık binasına kavuşacak” dedi.

Taçoy: CMC konusunda sözlerimizi söyleyeceğiz
Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, CMC konusundaki sürece değinerek, Başsavcı ile görüştüğünü kaydetti, hukuki sürecin sonuna geldiğini belirtti.
Taçoy, buradaki şirketin ne Lefke halkına ne de hükümete verdiği sözü yerine getirmediğini ifade ederek, “Bu ay içinde CMC konusunda son sözlerimizi söyleyeceğiz” dedi.

Oğuz: Hep birlikte sahip çıkmalıyız
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, sorunların farkında olduklarını, ellerindeki ekonomik imkanlar dahilinde icraatlar yaptıklarını söyledi.
Oğuz, şu anda bin 200 hurmayı ilaçlayacak aparatları olduğunu söyleyerek, topyekun mücadelenin önemine dikkat çekti.

Çavuşoğlu: Yeşilyurt ilkokulu kapatılmayacak
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu,  Erdal Abit İlkokulu’nun kapanması konusuna değinerek “Dünyanın hiçbir yerinde 8 öğrenciye bir okul açık tutulmaz” dedi.
Yeşilyurt İlkokulu’nun kapatılmayacağını belirten Çavuşoğlu, bu okula gitmesi gereken ancak başka okullara giden öğrencilerin taşımacılık ücretlerinin karşılanmayacağını açıkladı. 

Pilli: Cengiz Topel Hastanesi’nde eksik branş kalmadı
Sağlık Bakanı Ali Pilli, göreve gelir gelmez Cengiz Topel Hastanesi’nde anestezi ve radyoloji uzmanlarının görev yapmasını sağladıklarını kaydederek, “Burada eksik branş kalmadı. İlk hedef mevcut hastanedeki hizmetlerin en üst seviyeye yükseltilmesi. İleride bir kalp uzmanının da burada görev yapabilmesiyle ilgili çalışma yapıyoruz” dedi.

Üstel: Tüm tanıtımlarımızda lefken ve Bağlıköy ön planda
Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Lefke bölgesine ve Bağlıköy’ü önem verdiklerini, bunu yaparken de buradaki dokuyu korumaya dikkat ettiklerini söyledi.
Üstel, “Tüm tanıtımlarda Lefke ve Bağlıköy ön plandadır. Bu bölgeye yatırımların yapılması için teşvik programını buna göre düzenledik. İnanıyorum ki 2020’de bunun meyvelerini alacağız” dedi.

Sucuoğlu: Birkaç arazinin değerlendirilmesi yapılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, bir soru üzerine, “Sosyal Sigortalar, son dönemde bir ay farkla ilaç paralarını ödüyor. Ciddi bir rötar yok, daha önceki gibi beklemeler kalmadı. Zaman zaman ödemeler bir ayı çok az aşabiliyor çünkü burada çalışan tek memurumuz var” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474