banner564

Karşılıklı bilgiler paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Akıncı, Pincher ile Kıbrıs sorunu konusunda gelinen aşamayı konuştu

Karşılıklı bilgiler paylaşıldı
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Birleşik Kralık Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Christopher Pincher ile bir araya geldi.

Yaklaşık 45 dakika süren bir görüşmede Kıbrıs sorunu konusunda gelinen aşama ele alındı. Cumhurbaşkanı Akıncı, Pincher’e,  referans kavramlarının oluşturulmasına Kıbrıs Türk tarafının yapıcı katkısı ve karşılaşılan zorluklar hakkında bilgi verdi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmede, İngiltere’nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Christopher Pincher’e Kıbrıs Türk tarafının Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynakları konusunda Kıbrıs Rum tarafına yaptığı önerinin çıkış yolu olmaya devam ettiğini ifade ederek, öneri konusunda ayrıntılı bilgilendirme yaptı.
Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan ve saat 12.00’de başlayan görüşme sonrasında kısa bir açıklama yapan Pincher, toplantının iyi geçtiğini söyledi.

Dernek Akıncı’dan destek istedi
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Hüseyin Gürlek başkanlığındaki Doğayı ve Canlıyı Koruma Derneği heyetini de kabul etti.
Dernek faaliyetlerinde heyete başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Çevrenin korunması ve sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi sadece insanlar için değil, doğadaki bütün canlılar için gereklidir” dedi.
Doğayı ve Canlıyı Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Gürlek de, derneğin faaliyetleri hakkında Cumhurbaşkanı’na bilgi vererek, dernek olarak yapacakları çalışmalara Cumhurbaşkanlığının desteğini talep etti.

Maden: 20 bin fidan dikeceğiz
Akıncı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ile Yönetim Kurulu üyesi Günay Çerkez’in de aralarında bulunduğu Turkcel heyetini kabul etti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ziyarette yaptığı konuşmada,   Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle ziyarette bulunduklarını belirtti ve e-fidan uygulaması hakkında Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bilgi verdi.
20 yılını kutlayan kurumun 20 Ağustos’a kadar 20 bin fidan dikeceğini söyleyen Maden, Cumhurbaşkanı Akıncı adına diktikleri fidanın sertifikasını da Akıncı’ya takdim etti.

Yelkencileri de ağırladı
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Eski uygarlıkların Dümen Suyunda Seyir” rallisi kapsamında KKTC’ye gelen yelkencileri de ağırladı.
Türkiye’deki Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADDD) tarafından düzenlenen DADDralli Akdeniz 2019’a katılan yatçıları Cumhurbaşkanlığı bahçesinde konuk eden Cumhurbaşkanı Akıncı, aralarında İngiliz ve Fransız yatçıların da bulunduğu yelkencilerle sohbet ederek, amatör denizcileri Cumhurbaşkanlığı’nda konuk etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.
Dernek Başkanı Dr. Zafer Türkmen Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bilgi verdi. DADD Başkanı Türkmen, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, DADD’ın flamasını takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473