banner564

Destek istedi

YDP, Anayasa değişiklik paketi çalışmaları kapsamında DP’yi ziyaret etti

Destek istedi
banner598

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP) yetkilileri, Anayasa değişiklik paketi için başlatılan çalışmaları görüşmek üzere Demokrat Parti’yi ziyaret etti.

DP Lefkoşa İlçesi Parti Binasında gerçekleşen görüşmede 
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, DP Lefkoşa İlçesi Parti Binasında gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, iki siyasi partinin işbirliğinin dengeleri değiştireceğini ifade etti. 
Anayasa değişikli paketini geliştirdiklerini ve Pazartesi günü de Meclise sunacaklarını dile getiren Arıklı, bunun kendileri için çok önemli olduğunu; yargıda reformu ve Meclis çalışmaları ile dokunulmazlıklarla ilgili bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.
DP Milletvekili Serdar Denktaş ve Fikri Ataoğlu ile mutat kalınarak Anayasa ile ilgili değişikliklerin hazırlandığını söyleyen Arıklı, hazırladıkları taslağı diğer muhalefet partilerine sunarak görüşler doğrultusunda imzaya açacaklarını belirtti. 

En az 10 milletvekilinin imzası gerekir
Anayasa değişikliği önerisi için en az 10 Milletvekilinin imzasının gerektiğini dile getiren Arıklı, CTP ve TDP’nin imzalarının önemli olduğunu belirtti.
Anayasa değişikliğinin diğer partileri rahatsız edeceğini düşünmediklerini, kamuoyunun hassasiyetlerini içeren bir çalışma olduğunu dile getiren Arıklı, DP ile üzerinde mutat kaldıkları Seçim ve Halk Oylaması Yasa Önerisi da olduğunu ve yasa önerisinin geçmesi için Meclis’te ivedilik isteyeceklerini kaydetti.

Özcafer: Meclis’ten hemen geçirilmeli
DP Genel Başkan Vekili Afet Özcafer de, muhalefet Milletvekillerinin Meclis’te yasalarla ilgili birlikte çalışmalarının en doğal ve en güzel olduğunu dile getirdi.
Parti olarak her zaman uzlaşı taraftarı olduklarını ve siyasi partiler arasında konuşma üslubuna çok önem verdiklerini kaydeden Özcafer, hükümetlerin bozulmasından dolayı Anayasa’nın ve bazı önemli yasaların geçirilmemesinin büyük bir kayıp olduğunu ifade etti. 
Zamanın çok dar olduğunu dile getiren Özcafer, özellikle seçim ve halk oylaması yasasının da Meclis’ten hemen geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
Görüşmenin sonunda YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın sunduğu öneri paketi DP eski Genel Başkanı Denktaş tarafından imzalanarak teslim alındı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474