banner564

Meral Akıncı, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan kitabı, Şehit Tuncer Özgürlük İlkokulu öğrencilerine dağıttı

Çocuklar haklarını öğreniyor

Meral Akıncı, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan kitabı, Şehit Tuncer Özgürlük İlkokulu öğrencilerine dağıttı
banner598

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki haklarını yaşlarına uygun bir dille çocuklara anlatan “Haklarımı Biliyorum” isimli kitap, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı tarafından Şehit Tuncer İlkokulu ve Güzelyurt’ta bulunan Özgürlük İlkokulu öğrencilerine dağıtıldı.

Verilen bilgiye göre, ilkokulları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle buluşan Meral Akıncı, Haklarımı Biliyorum isimli kitapta, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki maddelerin, çocukların anlayacağı bir üslupla ve resim desteğiyle çocuklara aktarıldığını kaydetti.
Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 12 Mart 1996’da KKTC Cumhuriyet Meclisi’nce de onaylandığını anımsatan Meral Akıncı, konuşmasında çocuk haklarıyla ilgili kitapta yer alan maddelere değindi.
Düşünen, sorgulayan ve haklarını arayan bireyler yetiştirmenin önemine de konuşmasında dikkat çeken Meral Akıncı, “Haklarımı Biliyorum” isimli kitapla çocukların küçük yaşlardan itibaren haklarını öğrenerek kendilerini özgür bireyler olarak ifade edebileceklerini söyledi.
Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Elçin Altan da yaptığı konuşmada, okul olarak çocuk hakları çalışmalarına önem verdiklerini kaydederek 4 yıldır okul bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Kulübü çatısı altında çocuk haklarıyla ilgili çalışmalar yapıldığını ifade etti. 
Güzelyurt Özgürlük İlkokulu Müdürü Sevgi Gürpınar da yaptığı konuşmada “Haklarımı Biliyorum” isimli kitabın öğrencilere buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin oldukça önemli olduğunu kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473