banner564

Meritta, bir anne kaplumbağaya ve yavrularına daha umut olarak onları özgürlüğe uğurladı

Büyük mutluluk yaşandı  

Meritta, bir anne kaplumbağaya ve yavrularına daha umut olarak onları özgürlüğe uğurladı
banner598

 Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi bir kez daha, bir anneyi ve yavrularını kurtararak, doğaya birden fazla sağlıklı kaplumbağanın geri dönebilmesini sağladı. Tedavisi tamamlanan Şalvar Kaptan 2 isimli deniz kaplumbağası Merit Royal Otel’in kumsalından özgürlüğe uğurlandı. Bu heyecanlı güne birçok misafir ve basın mensubu katılarak tanıklık etmiştir. 

Merit International Hotels bünyesinde bulunan Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi 10 Mayıs 2018 tarihinde yaralı ve bakıma muhtaç deniz kaplumbağalarına yardım edebilmek amacı ile kuruldu.
Merkez, deniz kaplumbağalarını tüm kamuoyuna tanıtmak için sık sık faaliyetler düzenlemekte. Her yaştan ziyaretçinin katıldığı aktiviteler düzenleyerek, “Doğa Dostu Balıkçı” sloganı ile birçok balıkçıya ulaşıp, eğitimler vererek bu amacını da büyük bir özveri ile gerçekleştirmekter.
     Bu kıymetli proje, yaklaşık 14 ay içerisinde hatırı sayılır bir başarıya ulaştı. Her başarılı iş, güzel bir hayalden temelini almaktadır. Bu başarının mimarı olan, Net Holding Murahhas Üyesi  Hande Tibuk, bu kıymetli hayvanların güzel adamızdaki varlığının ve bakıma ihtiyaç duyduklarının bilincinde olarak onlara yardımcı olabilmek adına gerekli bütün girişimleri yaptı.
Tibuk’un kurduğu merkez, yaralı halde gelen 26’ncı deniz kaplumbağası olan Şalvar Kaptan 2’nin tedavisini tamamlamış ve 3 Ağustos Cumartesi  tarihinde  Chelonia mydas türü olan yeşil deniz kaplumbağasını tekrardan doğasına kavuşturdu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474