banner564

‘Bizi batırmayın’

Özlem Süt Mamülleri Direktörü Özlem Toycan, 60 günden beri üretim yapamadıklarını belirterek ilgililerden yardım istedi

‘Bizi batırmayın’
banner598

 HK Ajans- Bahadır AYNA

  Özlem Süt Mamülleri Direktörü Özlem Toycan, Tarım ve Doğal Kaynakları Bakanlığı’nın katı tutumu yüzünden yaklaşık 60 günden beri Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu’ndan süt alamadığını belirterek “Bakanlık batmamızı mı istiyor*” diye sordu.
   HK Ajans’a konuşan Özlem Toycan, “Çalmadık kapı bırakmadım, herkes beni haklı buluyor ancak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz farklı yaklaşım sergiliyor” dedi. 
   Süt Endüstrisi Kurumu’nun fabrikalara hak edişe göre süt verdiğini anlatan Özlem Toycan, kendi şirketine 60 gündür süt verilmediğini kaydetti. Toycan, geçmişteki borçları nedeniyle Sütek’ten sadece kendisinin peşin para ile süt aldığını belirterek “Diğer fabrikalara 45 gün vade ile süt veriliyor, ben 3 yıllık sürede her ay 145 bin, bir yıllık sürede ise ayda 110 bin TL borcumu ödüyorum ayrıca sütü peşin alıyorum. Ben Sütek’e 4 yılda 8 milyon TL borcumu ödedim sadece bir ay 50 bin TL eksik ödemeyi teklif ettim başıma gelmeyen kalmadı…”

“Fabrikam 30 Mayıs’tan beri kapalı”
35 yıldan beri yerli üretim yapan Özlem Süt Mamülleri’nin Direktörü Özlem Toycan, geçmiş hükümet döneminde Sütek’e atanan Fide Kürşat’a aylık ödediği taksitin 50 bin TL’sini bir hafta gecikmeli ödemeyi teklif ettiğini ancak bunu kabul etmediği anlattı. 
Yıllardır peşin para ile süt aldığını ve Sütek’e borçlarını ödediğine dikkat çeken Toycan, “Bir hafta tolerans gösterilmesini talep edince bana süt vermeyi kesitiler” dedi.
   Yaşanan bu olayların ardından  görüştüğü Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un; görevi yeni aldığını ve kendisinin, “Ben konuyu bilmiyorum size müsteşarım yardımcı olacak” dediğini aktaran Toycan, Müsteşar Emirali Deveci’nin kendisine “Özlem hanım borcundan anaparayı ödedin ama ben şu an atanamadım, atandığım zaman sana yardımcı olayım” dediğini; atandıktan sonra da “Sütek Yönetim Kurulu üyelerinin atanması gerek” dediğini kaydetti. 

Bakan Oğuz engel oldu!

   Sütek Yönetim Kurulu’nun atanmasının ardından her bir üye ile ayrı ayrı görüşüp onaylarını aldığını anlatan Özlem Toycan, önceki gün de Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda görüşmeye çağırıldığını söyledi. 
Özlem Toycan, Bakan Oğuz’un odasında gerçekleşen toplantıyı şöyle anlattı:
“Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun beyin odasına girdik, odada Sütek müdürü Fide Kürşat, bakanlık müsteşarı Emirali Deveci,  Sütek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özdeğirmenci vardı.
Bakan kimseyi konuşturmadı ve ‘Ben karar verdim konuyu Sütek Yönetim Kurulu’na sunmayacağım yönetim kurulu yeni. Ben konuyu değerlendirdim. Bana 110 bin TL getirirseniz fabrikanızı açabilirsiniz. Şu ara sütler az, yeni açılan fabrikalar var, ben hayatımdan çok memnunum’ dedi.
Bakan Oğuz, yeni imalatçılarla arasının gayet iyi olduğunu, bana bir ihtiyaç olmadığını söyledi. 
Sayın bakana net bir şekilde sorudum yani yeniler yaşasın eskiler ölsün mü diyorsunuz? Cevabı da net oldu: Ne isterse olsun. Bu beni çok üzdü, ne demek bir bakan böyle diyecek. Keşke biraz anlayışlı olsaydı.”

Başbakan da konuya dahil oldu
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan gerçekleştirilen toplantının ardından Başbakan Ersin Tatar’a gittiğini anlatan Özlem Toycan “5 saatin ardından görüştük. Sayın Başbakan beni tebrik etti, ardından müsteşar Emirali Deveci’yi aradı ve ‘Bayana yardımcı olacaksınız’ dedi. Elimi sıktı başarılar diledi…
Başbakan Ersin Tatarla görüşmesinin ardından yeniden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na gittiğini belirten Özlem Toycan, “Değişen bir şey olmadı” dedi.
   35 yıldan beri Kıbrıs Türk ekonomisine ciddi katkılarda bulunan Özlem Süt Mamülleri’nin Direktörü Özlem Toycan, yaşanan bu olayların ardından “Kime gideceğimi bilmiyorum, hakkımı mahkemede arayacağım” dedi. Fabrikasını batırmaya çalıştıklarına vurgu yapan Özlem Toycan, 60 gündür işçilerini kendi cebinden ödediğini kaydetti.
Özlem Toycan, kendisinin siyaset insanı olmadığını sadece iş insanı olduğunu ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474