banner564

Yoğun katılım olacak

Şanlı Erenköy direnişi ve şehitler düzenlenecek törenle anılacak

Yoğun katılım olacak
banner598

 Erenköy direnişi ve direnişte şehit düşenler bugün, Erenköy Şehitliğinde törenle anılacak.

Tören, saat 10.30’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tuğgeneral Tevfik Algan tarafından şehitlik özel defteri imzalanacak.
Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Mustafa Arıkan, Erenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın konuşmalarının ardından şehitliğin gezilmesi ve şehit kabirlerine çiçek bırakılmasıyla tören sona erecek.
Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Mustafa Arıkan’ın verdiği bilgiye göre, tören için KKTC’den kayıt yaptıran 961 kişi, 53 araçla Erenköy’e gidecek.

Töre: Dillirga belleklerimizde
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Erenköy direnişinin 55’inci yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Dillirga bölgesi tarihi bir simge olarak belleklerimizde” dedi.
Töre, yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk gençliğinin üniversite tahsillerini yarıda bırakarak vatan ve bayrak savunması için Erenköy’e çıkmasının bugün dahi örnek alınacak büyük kahramanlık örneği olduğunu vurguladı.

Tatar: Yaşanmış  kahramanlık destanı
Başbakan Ersin Tatar, Erenköy Direnişi’nin Kıbrıs Türk halkının milli varlığına, sahip olduğu değerlere ve özgürlüğüne göz dikildiği zaman her türlü özveride bulunabileceğinin yaşanmış kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.
Başbakan Ersin Tatar, Erenköy Direnişi’nin 55’nci Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda,  Kıbrıs Türk üniversite gençliğinin 55 yıl önce hangi görüşten olursa olsun vatanı, milleti için Erenköy’e çıkmasının, burada gösterdiği kahramanlığın tarihimizin en özel bölümlerinden birini oluşturduğunu söyledi.

Bayar: Şanlı bir destan
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, 8 Ağustos 1964’teki Erenköy Direnişi ve savunmasının, Kıbrıs Türk mücadele tarihine şanlı bir destan olarak yazıldığını belirtti.
Dernek Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Erenköy Direnişi’nin 55’inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, bu yıl dönümün ü onur ve gururla andıklarını belirtti.
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Gürsel Benan, vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, gazileri ise minnetle andıklarını kaydetti.
Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünü, bağımsızlığını, egemenliğini korumak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatma kararlılığını akılcı bir şekilde sürdürmek ve muhtemel Federasyon görüşme “tuzaklarına” ve yapay gelişmelerin aldatıcı görünüşüne karşı aldanmamak, son derece duyarlı hareket etmek durumunda olduğunu vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473