banner564

‘Adımlar atılıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile birlikte bir harekât merkezinin kurulmasına karar verildiğini açıkladı

‘Adımlar atılıyor’
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan'dan Suriye'de güvenli bölge kurulmasına ilişkin, "Fırat'ın doğusu için adımı ABD ile atıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD heyeti ile yapılan görüşmeler sonrası bir adım atılacağının işaretini vererek, "ABD ile birlikte bir harekat merkezinin kurulmasına karar verildi" dedi. 
Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle ABD askeri yetkililerinin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge tesisine yönelik görüşmeleri tamamlandı. MSB'den, "Endişeleri giderecek tedbirlerin alınmasında mutabık kalındı" açıklaması yapıldı.
Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen askeri heyetle yapılan Suriye - Türkiye sınırındaki güvenli bölge görüşmeleri tamamlandı. 
Milli Savunma Bakanlığı'nda yapılan görüşmeler pazartesi gününden beri devam ediyordu. Suriye'nin kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturulması için Türkiye'de en kısa zamanda Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulmasının kararlaştırıldığı bildirildi. 
Güvenli bölgenin kurulduktan sonra barış koridoru işlevine sahip olacağına da değinildi.
ABD Büyükelçiliği ve bakanlık tarafından yapılan ortak açıklamada, gerçekleştirilen görüşmelerde, "Endişeleri giderecek tedbirlerin alınmasında mutabık kalındı" ifadeleri kullanıldı.

Görüşmeler sürecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye ve güvenli bölge konusuna değindi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD heyeti ile yapılan görüşmeler sonrası bir adım atılacağının işaretini vererek, "ABD ile birlikte bir harekât merkezinin kurulmasına karar verildi" dedi. Erdoğan, "Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD heyeti ile görüşmelere ilişkin toplantıların olumlu geçtiğini belirtti. Görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:  “3 günlük bir periyod oldu ve bu görüşmeler olumlu bir istikamette seyretti. Görüşmelere devam edilecek ancak şimdi bir adım atılıyor.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473