banner564

Salon dar geldi

Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu’nun konseri izleyenleri büyüledi

Salon dar geldi
banner598
Melin DOBRAN

   Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu 5 Mayıs akşamı verdiği “Böyle Bitmesin” adlı konserde izleyenleri büyüledi.
   Türk sanat müziği alanında çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu 2015 yılında hazırladığı ikinci konserini 5 Mayıs Salı akşamı müzikseverlere sundu. Şef Aydın Hikmet’in yönetiminde Türk Maarif Koleji Rauf R. Denktaş Kültür Merkezi’nde yer alan konserde hem yerli hem de Türkiye’den seçkin bestekârların Hicaz ve Muhayyer Kürdi makamlarından seçilen eserleri seslendirildi. 
   Derneğin koro ve saz elemanlarının muhteşem performansıyla sunulan konseri oldukça kalabalık bir halk kitlesi izledi. Salonu dolduran izleyicilerin de çalınan şarkılara gerek sesleriyle gerekse alkışlarıyla eşlik ettiği konser büyük beğeni topladı.

Ertan Galip sahnede

   Türk sanat müziği alanında Kıbrıs’ın yetiştirdiği usta seslerden biri olan Ertan Galip de Lefkoşa Müzik Derneği’nin konserine konuk sanatçı olarak katıldı. Galip konserde seslendirdiği şarkılarla izleyenlere duygu dolu dakikalar yaşattı. 
   Uzun yıllardır sahnelerden ayrı kalan Ertan Galip Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu ile birlikte seslendirdiği şarkılar sonrasında izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
   Konseri, Kıbrıs Türk sanat dünyasının önemli isimleri ve çok sayıda müziksever izledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474