banner564

Amman çıkarması

Türkiye ile Ürdün arasında ekonomi ve ticaret başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalandı

Amman çıkarması
banner598
Resmi ziyarette bulunmak üzere Ürdün’e giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün Başbakanı Abdullah En-Nusur tarafından resmi törenle karşılandı.
Heyetler arası görüşmelerden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur huzurunda, iki ülke arasında ekonomi ve ticaret başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalandı.
İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, ev sahibi ülke yetkililerine misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür ederek, 1988 yılında Amman'da sekiz ay süreyle kaldığını Arapça olarak ifade etti.
Davutoğlu, Suriye kriziyle ilgili iki ülkenin benzer zorluklarla karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, "Kuzeye giden sığınmacılar Türkiye’ye, güneye gidenler Ürdün’e doğru hareket ediyor. Suriye’nin istikrarı Suriye’nin komşusu olarak bizler için giderek daha da önemli oluyor. Saldırıların durmasını destekliyoruz. Suriye’deki tüm bu krizlerin durmasını istiyoruz. Suriye’deki rejim güçlerinin ve DAEŞ, YPG, PKK gibi terör örgütlerinin vahşeti, sadece bizim ülkelerimize değil aynı zamanda bölgenin istikrarına saldırıyor" dedi.
Davutoğlu iki ülke arasındaki turizm üzerine iş birliğiyle ilgili "Biz tüm Türk hacıların önce Amman ve Ürdün'ü görmesini Amman üzerinden Kudüs’e gitmesini istiyoruz. Bu ayrıca iki kardeş millet arasında daha fazla insan hareketi olması için bir fırsat." dedi.

İşbirliği anlaşmaları
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ürdün Çalışma Bakanı Nidal Katamine, çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında iş birliği anlaşmasına imza attı.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanı Maha Ali, sanayi, ticaret politikaları önlemleri alanlarında iş birliği protokolüne imza koydu. Bakan Elitaş ve Ürdün Yatırım Komisyonu Başkanı Thabet Al Wir ile de iki ülke arasında yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmasını onayladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474