banner564

İşte böyle

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, bin 700 adet extacy hapın yarısını sattıktan sonra yakalanan sanıklardan birine 13, diğerine 9 yıl hapislik verdi

İşte böyle
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, dünkü oturumunda bin 700 adet uyuşturucu hap ile ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, uyuşturucu hapları ülkeye sokan ve satışını yapan Serkan Akgün’e 13 yıl, suç ortağı Hasret Şen’e ise 9 yıl  hapislik cezası verdi.
   Kararda sanıkların ticari amaç güdüp, uyuşturucu satarak kazanç elde etmeye çalışmaları ve başkalarının hayatını hiçe saymaları ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildi. 
   Mahkeme heyeti kararında uyuşturucu ile ilgili istatistiki bilgilere de yer verdi. Heyet, uyuşturucunun son 10 yılda, Ağır Ceza Mahkemelerinin gündemini en çok meşgul eden suçlardan olduğunu vurguladı.  2017 yılında ise uyuşturucu suçlarının yüzde 42 oranında mahkeme gündeminde yer aldığı belirtildi.

İtiraflarda bulundu

   Gönyeli’de Ağustos ayı 2018 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda birlikte kaldıkları evde uyuşturucu haplar bulunan sanıklar Serkan Akgün ile Hasret Şen hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar toplam 22 yıl hapse mahkum edildi. Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyetin baktığı karar duruşmasında öncelikle olgular aktarıldı. 
   Olgularda Gönyeli’de 27 Ağustos 2018 tarihinde Atatürk Caddesi’nde düzenlenen operasyonda Serkan Akgün’ün üzerinde 100 extacy hap ele geçirildiği hatırlatıldı. Operasyonun devamında Serkan Akgün ile Hasret Şen’in birlikte kaldığı evde de paketlenmiş 730 extacy hap bulunduğu belirtildi.
Yapılan soruşturmada Serkan Akgün’ün uyuşturucu hapları 19 Haziran 2018 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan ülkeye bin 700 adet olarak soktuğunu itiraf ettiği açıklandı. Sanıkların bin 700 haptan 863 adetini sattıklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Başkalarının hayatını hiçe saydılar

   Sanıklar hakkındaki kararı okuyan Başkan Fadıl Aksun, sanıkların yargılandığı “MDMA türü uyuşturucu maddeyi ithal, tasarruf ve verme” suçunun 15 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti. Uyuşturucu ithali suçlarının, uyuşturucuyla mücadeleyi sekteye uğrattığını vurgulayan Aksun, bu nedenle bu tür suç türlerinden en ağır cezaların uyuşturucu ithaline verildiğini belirtti. 
   Sanıkların oldukça külliyetli olan 1700 hapı ithal etmelerini aleyhlerine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendiklerini söyleyen Aksun, sanık Akgün’ün KKTC’de adeta piyasa araştırması yaptığını ve planlı bir şekilde uyuşturucu ithal edip, satışını gerçekleştirdiğini vurguladı. 
   Fadıl Aksun, sanık Serkan Akgün’ün KKTC’de uyuşturucu satışı gerçekleştirebilmek için planlı hareket etmesini, piyasa araştırması yapmalarını, para kazanmak amacıyla başkalarının hayatını hiçe sayarak bu suçu işlemesini aleyhinde ciddi bir ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini belirtti. Aksun, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, Serkan Akgün’e 13 yıl, Hasret Şen’e ise 9 yıl  hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

10 yılda 9 kez ilk sırada

   Başkan Aksun, okuduğu kararda uyuşturucu ile ilgili istatistiki bilgilere de yer verdi.Aksun, Mahkemelerin yıllık faaliyet raporlarına göre, uyuşturucu suçunun son 10 yılda, 9 kez Ağır Ceza Mahkemelerinin gündemini en çok meşgul eden suçlardan olduğunu açıkladı.
   Aksun,  2017 yılında ise uyuşturucu suçlarının yüzde 42 oranında mahkeme gündeminde yer aldığını ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473