banner564

Ah bir zengin olsam

Milli Piyango’nun yılbaşında en büyük ikramiyesi 70 milyon, Devlet Piyangosu’nun da 1,5 milyon 

Ah bir zengin olsam
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 70 milyon lira olarak belirlendi. Çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı ise 390 milyon 910 bin lira olacak.
   Milli Piyango yılbaşı çekilişinin tam bilet fiyatı 70, yarım bilet 35, çeyrek bilet 17,5 lira.
   KKTC Devlet Piyangosu yılbaşı özel çekilişinde 1,5 milyon TL ikramiyesi olan biletler de yoğun ilgi görüyor. 
   Ekonomik krizin arttığı ülkemizde yılbaşı piyangosu vatandaşlar için büyük umut oldu.
   Diyalog’a konuşan biletçiler ve vatandaşlar şunları ifade ettiler:

Biletçiler ne dedi…? Biletçiler ne dedi…?

********
Sait Kumru:
Kıbrıs’ın biletleri 15 Kasım’da satılmaya başlandı. Satışlar rutin gidiyordu ancak insanların ödenmesi ile daha iyi olacağı inancındayım. Türkiye biletlerinin ise 70 milyon ikramiyesi var ve 29 Kasım’da satışa çıktı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da biletlere yoğun bir ilgi var. KKTC Devlet Piyangosu’nun 1,5 milyon ikramiyesi olan biletleri 30 TL’den, Milli Piyango biletleri ise tam bilet 70 TL, yarım bilet 35 TL ve çeyrek bilet 17,50 TL’den satışa çıktı. Milli Piyango biletlerinde krizden dolayı alım gücü düşen insanlar tarafından çeyrek bilet tercih ediliyor. Çeyrek bilet almayı tercih edenler bütçelerine göre bir veya iki bilet alsa da seri halinde bilet alan vatandaşlar da var. Bu ekonomik krizde biletlere bel bağlayan vatandaşlar yine de biletlerin pahalı olması nedeniyle fazla bilet alamıyor.

Serhan Kumru:
Milli Piyango biletlerinin Yılbaşı özel çekiliş biletlerini 29 Kasım tarihinde satmaya başladık ve çok hızlı bir başlangıç oldu. Devlet Piyangosu biletleri ise 15 Kasım tarihinden beri satılıyor. İnsanların alım gücünün düşmesi nedeni ile şu anda çeyrek bilet satışları çok iyi durumda. Vatandaşlar çeyrek bilet almayı tercih ediyor. Set olarak alanlar da var ve bu şekilde şansını deniyorlar. Ama bir kıyaslama yapacak olursak; Devlet Piyangosu, Milli Piyangodan daha fazla satıyor. Kazanma şansı daha fazla olduğu için Devlet Piyangosu daha fazla tercih ediliyor.

Altan Paşa:
Demirhan bölgesinde piyango bileti satışı yapıyorum. Satışlar güzel gidiyor. Devlet Piyangosuna yoğun bir talep var. İki gündür Milli Piyango satışında da yoğunluk yaşandı. Devlet Piyangosu geçtiğimiz yıla oranla bu yıl çok daha fazla satılıyor. Türkiye biletlerinden alanlar çeyrek bileti daha çok tercih ediyor. Bunun nedeni geçtiğimiz yıllarda çoğu kez çeyrek bilete büyük ikramiyenin isabet etmesi ve bir de insanların alım gücünün düşmesidir.

Vatandaş ne dedi…? Vatandaş ne dedi…?

Nursel Arslan:
Piyango bileti sürekli olarak alıyorum ancak hiç kazanmadım. Daha öncelerde amorti kazanıyorduk ancak son yıllarda amorti bile isabet etmiyor. Yılbaşı piyangolarından da alıyorum ve bu yıl yine yılbaşı özel çekilişi biletlerinden alacağım. Her aldığımızda ümitlenip heyecanlanıyorum ancak çekiliş sonrası hep hüsran oluyor. Yapılan reklamlar cezbettiği için bilet almaya devam ediyoruz. 


Hem Kıbrıs hem de Türkiye biletlerinden çokça aldık bugüne kadar. Eğer çıkarsa iki çocuğum var onların geleceği için yatırım yapmak ve bu yaşa kadar çalıştık bundan sonra da gezip dolaşmak isterim.


Nasip Pirgot:
Devlet Piyangosu yılbaşı özel çekilişi bileti aldım. Türkiye’nin biletini almadım. Çok bilet olduğu için çıkma şansı azdır. Kendimi bildim bileli para kazanmaya başladım başlayalı bilet alıyorum ancak amorti dışında kazandığım bir ikramiye olmadı. İkramiye çıkarsa o zaman ne yaparım diye düşünürüm.

Ayhan Maraşlı:
Yılbaşı özel çekilişi için Devlet Piyangosu bileti aldım. Devlet piyangosunu tercih etmemin nedeni ülkemizin bileti olmasıdır. Markete bile gittiğimde ilk olarak KKTC’nin ne ürünü varsa onları tercih ediyorum. Bileti aldım ve şu an çıkarsa ne yapacağımı düşünmüyorum. İlk önce çıksın sonrası Allah kerim. Mesleğim otobüsçülüktür, çıkarsa en iyilerinden otobüs alırım sanırım. Ama dediğim gibi ilk olarak para çıksın sonra oturur ne yapacağımı düşünürüm. Herkese söz verip ümitlendirip çıkmazsa da mahcup olmayı kimse istemez. Bilet işleri ile aram çok fazla yok. Adet yerini bulsun diye alıyorum. Böyle özel günlerde de almaya devam edeceğim.

Gülsen Karalım:
Piyango biletimi henüz almadım. İlk önce evimin ihtiyaçlarını alıp sonrasında bilet alacağım. Bilet alma işi bu yıl ekonomik kriz nedeni ile ikinci plana kaldı. Devlet Piyangosu alarak şansımı deneyeceğim. Çıkarsa sağlık için bir kenara ayırıp geriye kalanıyla ne yapacağıma o zaman karar vereceğim. Her ay alıyorum ancak amorti üzerine çıkamadım.

Gülen Çeler:
Piyango bileti almadım. Bu yıl almayı da düşünmüyorum. Bunca yıl her sene aldım ancak hiçbir şey çıkmadığı için bu yıl almayacağım. Bunca yıl aldım kazanmadım hevesim kırıldığı için bu yıl boş geçiyor ve bilet almıyorum. Alan kişilere de bol şanslar diliyorum.

Erkan Kayabaşı:
Piyango bileti almadım. Genelde aldığım zamanlarda çıkmadığı için almıyorum ancak Yılbaşı çekilişinde Kıbrıs Devlet Piyangolarının biletinden alıyorum. Yaklaşık 5 yıldır alıyorum ancak sadece arada amorti kazanıyorum. Bu yıl Devlet Piyangoları ile şansımı deneyeceğim çünkü Milli Piyango hiç çıkmayacakmış gibi duruyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474