banner564

Dünyaya meydan okudu

Trump, "İran'la iş yapan ABD'yle birlikte çalışamaz" dedi

Dünyaya meydan okudu
banner598

 ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik yaptırımlara ilişkin açıklama yaptı. Trump, "İran'la iş yapan ABD'yle birlikte çalışamaz" dedi. ABD'nin İran' yönelik yaptırımların ilk aşaması dün yürürlüğe girdi. ABD Başkanı Donald Trump bugün Twitter'dan bir açıklama yaparak tüm dünyaya meydan okudu.

İran'a şimdiye kadar görülmemiş sertlikte yaptırımların uygulandığını belirten ABD Başkanı, "İran'la iş yapan kimse ABD'yle birlikte çalışamaz. Ben dünya barışı istiyorum daha azını değil" dedi.
Donald Trump, "Kasım ayında yaptırımlar bir başka seviyeye taşınacak" ifadelerini kullandı. 
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin İran ile ticaretin artırılmasını teşvik ettiğini söyledi. 
Mogherini, hem bölge hem dünya güvenliğinin çıkarına olduğuna inandıkları anlaşmanın, İran halkına kazandırdığı ekonomik faydaların sürmesi ve İran'ın anlaşmada kalması için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını dile getirdi.

Yaptırım başladı
Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini çektiği nükleer anlaşma çerçevesinde askıya alınan İran yaptırımlarının ilk bölümünü yeniden uygulamaya başladı. Yaptırımlar Washington saati ile 00.01'de (TSİ. 07.01) yürürlüğe girdi. ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini çektiği nükleer anlaşma çerçevesinde askıya alınan İran yaptırımlarının ilk bölümünü yeniden uygulamaya başladı.
İran'ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketi Washington saati ile 00.01 (TSİ 07.01) itibarıyla resmen yürürlüğe girdi.
Ayrıca, yabancı şirketlerin İran'ın otomobil sektörüne girmesini önleyecek yaptırımlar, ülkenin el yapımı halı ve Şam fıstığı gibi gıda ürünlerinin ABD'ye ihracını da ambargoya tabi hale getirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474