banner564

İşimiz Allah’a kaldı

Asgari ücrete yapılan 222 liralık artışı değerlendiren vatandaşlar, “4 bin TL’ye yükseltilse dahi kimseye yetmez” dedi 

İşimiz Allah’a kaldı
banner598

 İlkyaz PORTAKALCIOĞLU

Asgari ücrete yapılan yılın ikinci zammıyla ücretler brüt 2 bin 620, net 2 bin 279 TL olarak belirlendi. Mart ayından beridir uygulanan ücretlere yapılan 222 TL’lik artışla bir nebze olsun iyileştirme yapılırken, vatandaşlar değil 2 bin 600, asgari ücretin 4 bin TL’ye yükseltilmesi halinde bile yetmeyeceğini savundu.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, ev kiralarının 3 bin TL’ye yaklaştığını, elektrik faturalarının gittikçe kabardığını, hayatın oldukça pahalılaştığını ifade ederek, “Kirada kalanlar, çocuk okutanlar çok zor durumda kalacak. Döviz aldı başını gitti. Bu işin sonu ne olacak bilmiyoruz. Allah yardımcımız olsun ”dedi.

Vatandaş ne dedi? 

Serhan Kumru:
Kötü günleri geride bıraktık ancak daha kötü günlere girdiğimizi düşünüyorum. Asgari ücret belirlendi, 220 TL bir artış yapıldı sanırım. Döviz bu şekilde yükseldiği için parası olmayanlar tamamen battı. Asgari ücret 6 bin Türk Lirası da olsa yine yetmez. Bugün bir evin kirası 3 bin TL’ye yakın hale geldi. Asgari ücret sadece ev kirasına ancak yeter. O da yemeden içmeden evin giderlerini karşılayabilirler.  

Mehmet Esen: 
Asgari ücret belirlendi ancak 3 bin Türk Lirası olsa ne olacak? Sterlin 7 lira, Dolar 6 ve Euro 6 lirayı buldu. 4 bin Türk Lirası olsa ne olacak? Bu kira ödeyen insanların hali ne olacak? Mağazaların hepsi kira ödüyor. Ne olacak bu milletin hali? Herkes perişan oldu! İnsanlar alışveriş yapmaya korkar oldu. Millet gerçekten çok perişan!

Ülker Alasya: 
Asgari ücret yeterli değildir. Hanede eğer bir kişi çalışıyor ise o evin yaşam standartları düşüktür. Geçinmesi çok zor üst kademelerde, memuriyetlerde çalışanların aldığı maaşlar daha tatminkârdır ama maalesef asgari ücret ile çalışanların günün koşullarına göre yeterli olmadığını düşünüyorum. Yekliler artış kararını 2 değil 3 sefere çıkarırlar ise daha tatminkâr bir asgari ücret olacaktır. 

Nevin Yüksel: 
Açıklanan rakam yine de dört kişilik bir ailenin geçinmesi için yeterli değildir. Ev kiraları, elektrik fiyatları aldı başını gidiyor. Yaşam gittikçe yaşanmaz hale geldi. Üstelik çocuk okutanlar yandı bitti. Ülkedeki yaşam standartları da gün geçtikçe düştü. Alım gücü eridikçe eridi. Üstelik ülke olarak elimiz kolumuz da bağlı. Dövize ve TL’ye müdahale etme şansımız yok. Başımıza geleni çekeceğiz. 

Raziye Dağda: 
Dövizin durumundan dolayı asgari ücrete yapılan artış bir şeyi değiştirmedi. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Özellikle kirada kalanlar, çocukları olanlar çok zor durumda kalacak. Kiraları aldı başını gidiyor. Üstüne yüksek elektrik fiyatları da cabası. Ne olacak bu işin sonu bilmiyorum.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474