banner564

Finlandiya'da şokta 

10 yaşındaki kızlara cinsel saldırı düzenleyen çetenin üyelerinin tümü sığınmacı çıktı 

Finlandiya'da şokta 
banner598

 En küçüğü 10 yaşında olan 15 yaşın altındaki kızlara tecavüz edilmesinin şokunu yaşayan Finlandiya'da çetenin 8 üyesi gözaltına alındı. Yaşları 18-40 arasında değişen zanlıların hepsi ülkeye sığınmacı olarak geldiğinden yeni bir göç tartışması başladı.

Kuzey Avrupa'nın sakin ülkesi Finlandiya ergenlik ve hatta ergenlik öncesi yaşlardaki kız öğrencilerin cinsel saldırı dalgasına maruz kalmasının şokunu yaşıyor. Planlı eylemlerle çocukları kandırarak cinsel temasa sürükleyen göçmen çetesinin saldırılarıyla ilgili Başbakan Juha Sipilä'dan Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'ye dek siyasetin en üst düzeyinden kınama geldi.

Kurbanlar 15 yaşın altında
Finlandiya'nın Oulu kentinde uzun zamandır devam eden ve kız öğrencileri hedef alan cinsel saldırılarla ilgili 8 erkek gözaltına alındı. Yaşları 18-40 arasında değişen zanlıların bazısı Ortadoğu kökenli, hepsi Finlandiya'ya sığınmacı olarak gelmiş, bazısı Fin vatandaşlığına geçmiş.
Haklarındaki suçlamalar arasında hunharca tecavüz etmek de var. Tecavüz çetesinin kurbanlarının hepsi 15 yaşın altında. İçlerinde 10 yaşında bir kız çocuğu bulunuyor.
Polis komiseri Markus Kiiskinen "Aylardır devam eden bir süreçten, çok yüksek dozda, aşırı düzeyde şiddet kullanılan suçlardan söz ediyoruz" açıklamasını yaptı.
Oulu Emniyet Müdürü Yardımcısı Arto Karnaranta, "Çocuklara yönelik had safhada ciddi saldırganlık sözkonusu" derken 38 yıllık polis memurluğu kariyerinde buna benzer hiçbir olay görmediğini belirtti.
Karnaranta, halka, sakin kalma ve sorunu kendi başlarına, kendi yöntemleriyle halletmeye kalkışmama, polise güvenme çağrısında bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474