banner564

Kum torbalı tedbir

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ortasından geçen kanaldaki su seviyesi yükselince, hastane yönetimi alarma geçti

Kum torbalı tedbir
banner598

Çiğdem AYDIN
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ortasından geçen kanaldaki su seviyesi yükselince, hastane yönetimi Lefkoşa Türk Belediyesi ekiplerinden yardım istedi. Başhekim Dr. Bülent Dizdarlı başkanlığında çeşitli tedbirler aldı. 
Alınan tedbirler kapsamında bütün ameliyatlar iptal edilirken, yardımcı jeneratörler de devreye sokuldu. Bu arada savaş dönemini andıran görüntüler de hastane dışında yer aldı. 
Belediye ekipleri ve hastane çalışanları, küreklerle kum doldurdukları torbaları olası su baskınlarına karşı kanal kenarlarına, Morg giriş kapısına ve Nükleer Tıp girişine yerleştirdiler.
Diyalog TV’ye telefonla bağlanan Hastane Başhekimi Bülent Dizdarlı, olası risklere karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. 
Dr Bülent Dizdarlı şöyle konuştu:
“2010 yılında yaşanan o acı tecrübelerden sonra zamanın bakanlığı ve başhekimleri gerekli bir çok tedbiri almışlar. Biz bugüne uygun bazı tedbirler almaya çalışıyoruz. Şu aşamada örneğin hastane ortasından geçen kanalın ıslahı yapıldı oradaki bant yükseltildi genişletildi betonlandı. Gelen yağmurun hacmi ve  bölgedeki barajların patlama riski bilgisi üzerine biz de bugün itibari ile acil bazı tedbirler aldık.” 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474