banner564

 3 kişi tutuklandı

Metahan’da durdurulan aracın hava filtersinden Alman yapımı 7.65 mm çapında tabanca çıktı

 3 kişi tutuklandı
banner598

Suna ERDEN
Güney Kıbrıs’tan dönerken araçlarının hava filtresinde ülkeye kurusıkı silah sokmaya çalışan Ünal Mertli Demir, Durmuş Kurşini ile suçla bağlantılı Kaan Yurday gözaltına alındı. 
Zanlılar Ünal Mertli Demir ve Durmuş Kurşini’nin Metehan Sınır Kapısı’nda yakalandıkları ve soruşturmada Kaan Yurday’ın talimatı ile silahı getirdiklerine dair tespit yapıldığı açıklandı. Üç zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, 5 Aralık tarihinde Metehan Kara Giriş Kapısı’nda bir polis ekibince TNN 613 plakalı ticari araçta yapılan aramada Sig Sauer p 225 marka Alman yapımı kurusıkıdan bozma 7.65 mm çapında tabanca, şarjörü ve 3 adet 7.65 mm çapındaki canlı mermi bulunduğunu söyledi. 
Polis araçta bulunan Ünal Mertli Demir ve Durmuş Kurşini’nin gözaltına alındığını, yapılan soruşturmada Kaan Yurday'ın yardımı ve yönlendirmesi ile güneye gidip silahı alıp, aracın motor kısmına hava filtresi içerisine gizleyip ülkeye sokmaya çalıştıklarını açıkladı. Zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, soruşturma amaçlı bir gün süre talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474