banner564

Silmeyi unutmuş!

Bilgisayarında, Cudi Dağı’nda terörist başı Abdullah Öcalan’ın posteri önünde çektirdiği fotoğraf bulunan üniversite öğrencisi Şirvan Ormanlı tutuklandı

Silmeyi unutmuş!
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa Polis ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine Lefkoşa’da Şivan Ormanlı’nın evinde arama yaptı. Yapılan aramada zanlının PKK elebaşısıAbdullah Öcalan’ın posteri önünde çekilmiş fotoğrafı bulundu. Zanlı, PKK bağlantısı olduğu gerekçesi ile gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye olayla ilgili şahadet veren Polis çavuşu Ahmet Kavan, 5 Aralık 2018 tarihinde, Lefkoşa’da sakin Şivan Ormanlı’nın Gönyeli’deki adresinde mahkeme emri ile oluşturulan bir polis ekibi tarafından arama yapıldığını aktardı.
Polis, yapılan aramada zanlının bilgisayarında, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ile kendisinin yer aldığı fotoğrafın tespit edildiğini mahkemeye anlattı.

Bilgisayar incelemede
Emare olarak zapt edilen konu bilgisayarın detaylı teknik incelemesinin yapılacağına değinen Kavan, zanlının karışmış olabileceği benzer suçlar veya konu suçla bağlantısı olabilecek emareler veya konu suçla bağlantisı olabilecek şahısların olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu kaydetti. 
Kavan, zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde, 2012 yılında örgüt adına suç işlediği için Türkiye Cumhuriyeti adli makamlarinca hapis cezasına çarptırıldığını ve Ağustos 2013'te tahliye edildiğini bildirdiğini kaydetti. 

Cudi Dağında çekilmiş
Kavan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının bir gün tutuklu kalmasını talep etti. Zanlı Şirvan Ormanlı, 2012’de şüpheli olarak tutuklandığını söyleyerek,  “Fotoğraf, çözüm sürecinde propaganda olarak sayılmadığı dönemde Cüdi Dağı’nda çekildi. Silmeyi unuttum” dedi.  
Yargıç Cenkay İnan, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 1 gün tutuklu kalmasına emir verdi.   

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2018, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474