banner564

Hedef El Nusra

İdlib'e hava saldırısı düzenleyen Rusya, yerleşim yerlerinin vurulmadığını savundu

Hedef El Nusra
banner598

 Rusya Savunma Bakanlığı dün İdlib'i bombaladığını doğruladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada hava saldırısında sadece El Nusra Cephesi'nin hedef alındığı, yerleşim yerlerinin vurulmadığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında uçakların, Rusya'nın Lazkiye'deki Hmeymim hava üssünden havalandığı ifade edildi. Benzer bir açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rus ordusunun Suriye'de sivil kayıpları en aza indirmek için çabaladığını, belirli hedeflerin vurulduğunu söyledi. 
Reuters Haber Ajansı da Suriye rejim birliklerinin Hama kentini topçu ateşiyle vurmaya başladığını duyurdu.  Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin iddiasına göre, Suriye ordusu İdlib ve Hama vilayetlerindeki gerilimi azaltma bölgesine tekrar saldırı başlattı. Suriye ordusu İdlib kırsalındaki, Kirbet, El Ghab, Havaş, El Nakus ve Hiş köylerini top atışıyla bombaladı.
Ayrıca Suriye ordusuna ait tanklar Morek kasabasına doğru ilerleyerek kasabayı bombaladı.
Rusya Dışişleri'nden yapılan açıklamada; "Suriye'deki durum İdlib sorunu çözülmeden normalleşemez. Rusya İdlib'de hedefi belli operasyonlar yapıyor. Suriye'deki duruma ilişkin ABD ile teması sürdürüyoruz." denildi.
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ise "Türkiye ile sürekli temas halindeyiz" dedi. Yerhov İran'da yapılacak zirvesinin önemini vurguladı.
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov İdlib mesajlarını Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır'la görüşmesinde verdi.  Rus Büyükelçi Yerhov, "Suriye'nin kuzeyindeki durumla ilgili Türk partnerlerimizle sürekli temas halindeyiz, Amaç kalıcı barışını tesis edilmesidir" dedi. Rus Büyükelçi Yerhov cuma günü iran'da yapılacak Türkiye, Rusya, iran zirvesini hatırlatarak, "Zirvede Suriye'de çözüm üretilmesi için mükemmel bir fırsat doğacaktır" diye konuştu. Meclis Komisyon Başkanı Volkan Bozkır da, "Bütün arzumuz sivil kaybın ortaya çıkmaması ve göç dalgası meydana gelmemesidir" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473