banner564

‘İlişkiler zedelendi’

AP yeni Türkiye Raportörü Amor, “Tekrar güveni inşa etmemiz gerekiyor” dedi

‘İlişkiler zedelendi’
banner598

 Avrupa Parlamentosu'nun yeni Türkiye Raportörü Amor, "Türkiye, AB ve üye ülkeler için çok önemli bir ülke. Taraflar arasında ciddi anlamda bir güven zedelenmesi oldu. Tekrar güveni inşa etmemiz gerekiyor" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) yeni Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Brüksel'deki AP binasında, raportör seçildikten sonra ilk röportajını AA'ya vererek Türkiye-AB ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İlk röportajını çok iyi tanınan bir haber ajansı olan Anadolu Ajansı'na verme kararı aldığını belirten Amor, selefi Kati Piri'nin zor bir dönemde görev yaptığını ve işinin kolay olmadığını, kendisinin ise ilişkileri daha iyi bir noktaya getirmek istediğini vurguladı.
Amor, "Görevimi objektif ve kapsayıcı bir şekilde gerçekleştirmek istiyorum. Türkiye-AB arasındaki çok taraflı ilişkilerde tüm kesimlerle görüşmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

İlerleme kaydedebileceğimiz alanları belirlemeliyiz
Son zamanlarda zor bir dönemden geçen Türkiye-AB ilişkilerinin nasıl iyileştirilebileceğine ilişkin soru üzerine Amor, tarafların birbirini karşılıklı olarak "çok genel kriterlerle" eleştirmekten kaçınması gerektiğine işaret etti.
Amor, AB'nin de Türkiye'nin de birbirini eleştirirken daha hedef odaklı hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, böylelikle sorunların çözülmesi için ortak çalışma alanlarının oluşturulabileceğini dile getirdi.
AB'nin bir bütün olarak Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıktığını anımsatan Amor, "Hangi alanlarda ilerleme kaydedebileceğimizi, hangi alanlarda ise tıkanıklar olduğunu tespit etmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473