banner564

Çember daraldı

Gökhan Naim’in silahlı saldırı sonucunda öldürülmesinin ikinci gününde Pakistan Uyruklu iki kişi tutuklandı, iki kişi yakalandı

Çember daraldı
banner598

 Suna ERDEN

Gesfi Döviz Bürosu sahibi 52 yaşındaki Gökhan Naim cinayeti ile ilgili önceki gün tutuklanan Faiz Ul Hassan’ın ardından katil zanlılarından Bilal Ahmad da Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandı. 
Ahmad’i gece saatlerinde yakalayan polis, aranan diğer katil zanlıları Tanveer Ahmad ve soyadı henüz tespit edilemeyen Azmet isimli şahısların peşine düştü. 
Maraş bölgesinde yürürken yakalanan Ahmad’ın polise verdiği ifadede olayda gözcü görevini gördüğünü söylediği, Gökhan Naim gelince diğerlerine haber verdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Zanlılar diğer iki aranan şahsın ise Rum tarafına kaçtığını söylediği bilgisi elde edildi. 

Telefon görüşmeleri var
Gökhan Naim cinayeti ile ilgili soruşturma devam ediyor. Suçla bağlantısı tespit edilerek önceki gün gözaltına alınan zanlı Hassan dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı ile ilgili iddiaları aktaran polis, cinayet soruşturması kapsamında Tanveer Ahmad, Bilal Ahmad ve soyadı henüz tespit edilemeyen Azmet isimli şahısların tespit edildiğini söyledi.
Polis, şu anda aranmakta olan 3 katil zanlısı ile Faiz Ul Hassan arasında telefon görüşmeleri olduğunu belirlediklerini ifade etti.

Keşif yaptılar
Soruşturmayı yürüten polis, ayrıca Tanveer Ahmad ile zanlı Faiz Ul Hassan’ın Gesvi Döviz önünde buluşup konuştuğuna dair görgü tanığı ifadesi olduğunu açıkladı.
Polis, soruşturmanın devam ettiğini, üç kişinin arandığını belirterek, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede zanlı Hassan hakkında 3 gün tutukluluk emri alınırken, polis aranan katil zanlıların fotoğraflarını basın ile paylaşarak görenlerin bildirmesini istedi.

Katil zanlısı Gazimağusa’da yakalandı
Polis, yaptığı duyuruda 13 Mart 2019 tarihinde Gökhan Naim’in öldürülmesi olayı ile ilgili olarak meselede şüpheli olarak görülen her üçü de Pakistan uyruklu, Tanveer Ahmad, Bilal Ahmad ve soyadı henüz tespit edilemeyen Azmet isimli şahısların arandığını bildirdi. Polis görenlerin en yakın polis merkezine haber vermeleri konusunda uyardı.
Akşam saatlerinde aldığı ihbarı değerlendiren polis, aranan üç katil zanlısından Bilal Ahmad’i Gazimağusa’da tespit ederek tutukladı. Tanveer Ahmad ve soyadı henüz tespit edilemeyen Azmet’in ise arandığı belirtildi. 

Aracın sahibi Tanveer
Zanlılardan Tanveer Ahmad güneyde bir üniversitede eğitim gördüğü öne sürülürken, üç zanlıdan Bilal Ahmed’in işçi olduğu, ayrıca Tanveer  Ahmed ile akraba olduğu öğrenildi. 
Tanveer Ahmad’in soygun ve cinayette kullanılan DV 604 plakalı Totoya aracın sahibi olduğu bilgisi elde edildi. 

Perde gerisinde kim var
Pakistan uyruklu iki katil zanlısını arayan polisin,  perde gerisinde bir azmettirici ihmali üzerinde durduğu kaydedildi. 
Pakistanlı zanlıların maşa olduğunu düşünen polisin,  olayın ardında başka kişilerin olduğuna ve üç katil zanlısını azmettirdiğine dair şüpheleri olduğu bilgisi elde edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473