banner564

Şimdilik özgürler

2 gram uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyon kapsamında tutuklanan 4 zanlı teminatla serbest kaldı

Şimdilik özgürler
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Salı günü düzenlenen ve 2 gram uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyon kapsamında tutuklanan Ali Dayıcık, Bircan Şahin, Mesut Şahin ve Şengül Akburç hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Zanlılar dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 12 Mart 2019 tarihinde aldıkları bilgide Çanakkale Göleti’nde bir aracın içerisinde şüpheli şahıslar olduğunun öğrenildiğini ve bölgeye gittiklerini söyledi. 
Bölgede bulunan konu araç içerisinde zanlılardan Ali Dayıcık ile bir şahsın olduğunu tespit ettiklerini aktaran Özdesoy, araçta yapılan arama sonucunda yarım gram uyuşturucu madde ile yarı içilmiş uyuşturuculu sigara ele geçirdiklerini anımsattı.
Zanlı Ali Dayıcık’ın uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu ve Şengül Akburç’tan aldığını itiraf ettiğini anlatan Özdesoy, Akburç’un da kaldığı ikametgahın belirlendiğini söyledi.
Polis, söz konusu adrese gidildiğinde zanlılardan Bircan Şahin’in uyuşturuculu sigara içerken tespit edildiğini ifade etti.

Cebindeki uyuşturucuyu polise verdi
 Zanlılardan Mesut Şahin’in ise cebinde bulundurduğu bir gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi kendilerine teslim ettiğini belirten Özdesoy, Akburç’un da polise gelerek teslim olduğunu anımsattı.
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Özdesoy, zanlıların, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. 
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlıların, 2’şer bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin, lehlerinde 30’ar bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartlarıyla davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474