banner564

Maddi zarar büyük

Muğla'da şiddetli yağış sonrasında bazı yerler su altında kaldı

Maddi zarar büyük
banner598

   Muğla'da şiddetli yağış nedeniyle Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde çok sayıda sera ve narenciye bahçesi sular altında kaldı, bazı evleri su bastı. Köyceğiz-Ortaca karayolu Kocabel mevkisinde meydana gelen heyelanın ardından yol yaklaşık bir saat ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde maddi hasarlar meydana geldi.

   AA muhabirinin Dalaman Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Köyceğiz'de son bir saatte metrekareye 33 kilogram yağış düştü.

   Şiddetli yağış nedeniyle Köyceğiz ilçesine bağlı Nasuhdede Mahallesi ve Kavakarası köyündeki çok sayıda sera, narenciye bahçesi ve tarla sular altında kaldı, bazı evleri su bastı. 

Vatandaşlar su basan seralarını tahliye etmek için çalışma başlattı. Köyceğiz ve Toparlar belediyelerine bağlı ekipler, seraları zarar gören vatandaşlara yardım ederek, şiddetli yağış nedeniyle kapanan yolları açmak için yoğun çaba sarfetti. 

 

Kaymakam incelemelerde bulundu 

   Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileriyle bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Demirkale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağış nedeniyle seraları, evleri ve narenciye bahçeleri zarar gören vatandaşlara yardım etmek ve hasar tespit çalışmasında bulunmak Güvenilir Bahis Siteleri amacıyla bölgeye geldiklerini söyledi. 

Demirkale, şiddetli yağış nedeniyle herhangi bir can kaybının yaşanmamasının başlıca tesellileri olduğunu kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473