banner564

Başkent karışacak

Sendikal Platform, Lefkoşa’da eyleme hazırlanıyor

Başkent karışacak
banner598

   Sendikal Platform, 6 Eylül Perşembe günü Lefkoşa’da eylem yapacak. Dereboyu’ndan Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyüş şeklinde düzenlenecek eylem saat 18.00’de başlayacak. Sendikal Platform, 4 Eylül Salı günü Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret edip, platformun hazırladığı ekonomik ve siyasi önerileri sunacak.

   Sendikal Platform adına yazılı açıklama yapan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, “İçinde bulunduğumuz zor günler, Kıbrıslı Türkler olarak hepimizi olumsuz etkilemekte, daha da önemlisi geleceğe yönelik umutlarımızı tüketmektedir” dedi.
   Halktan kaynaklanmayan sorunların bedelini halka ödetmek istendiğini belirten Bengihan, “Hükümet tarafından alınan önlemlerin çare olamadığı hepimizin malumu” ifadelerini kullandı.
“İthal krizler neticesinde, toplumumuzun yok oluşuna asla seyirci kalmayacağız” diyen Güven Bengihan,  “Zor günlerden kurtulabilmek, kendi ülkemizde insanca yaşayabilmek için birlik ve bütünlük içerisinde hareket etme zorunluluğumuz var.” vurgusunda bulundu.  

Öneri sunulacak

   Bengihan, Sendikal Platform tarafından, ilgili tarafların katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay sonucunda ortaya çıkan ekonomik ve siyasi önerileri 4 Eylül Salı günü saat 10.00’da Başbakan Tufan Erhürman’a sunacaklarını kaydetti.
   6 Eylül Perşembe günü saat 18.00’da “Citroen ışıkları” olarak bilinen yerde toplanılacağını ve Cumhuriyet Meclisi’ne yürünerek burada eylem yapılacağını söyleyen KTAMS Başkanı Güven Bengihan,  “Sendikal Platform tarafından hazırlanan ekonomik ve siyasi önerilere sahip çıktığımızı, varoluş mücadelesini birlikte vereceğimizi tüm kesimlere göstereceğiz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474