banner564

Uzlaşı umudu

Ercan’daki ‘fazla mesai’ eylemine 2 değil 20 gün ara verilecek

Uzlaşı umudu
banner598

  Ercan Havaalanı’ndaki kulede hizmet veren Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın (HTKS) Başkanı Cem Kapısız eylemlerini iki gün askıya aldıklarını ancak bunun hükümet için en az 20 gün anlamına geldiğini söyledi ve çare bulunmasını istedi. 

Vardiya usulü çalışma düzenine sahip olduklarını ve Eylül ayının girmesiyle normal saatlerini çalışmaya başlayacaklarını söyleyen Kapısız, her ay değişse de ortalama 20 gün kadar süreyle çalıştıkları zaman saatlerinin dolduğunu ve sonrasındaki günler ek mesai yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. 
  Başkan Kapısız sözlerini şöyle sürdürdü: 
   “Demek istediğim şu; hükümetin en az 20 günü var. Bu 20 gün içerisinde bizler normal çalışacağız. Zaten biz Sendikal Platform ile eylemimizi 2 gün askıya alarak vatandaşı daha fazla mağdur etmek istemedik. Biz hükümete Kamu Hükmünde Kararnameyi geri çekmesini ve işbirliği yaparak sorunun çözümünü bulmak için süre vermek istedik.”
   “Hükümet ile bir uzlaşımız yoktur” diyen Kapısız, hükümetin etik ve yasal olmadığını iddia ettiği dayatma uygulamalar yerine daha önce çalıştayda alınan kararları uygulamaya davet etti. 

Ortalama 40 TL’den 17’TL’ye 

   Hükümetin uygulamaya koyduğu yeni ek mesai uygulaması ile çalışanın kaybının ne olduğuna yönelik soruyu yanıtlayan Kapısız, “Bu bareme ve maaşa göre değişiyor. Ancak şunu söyleyebilirim ki; ortalama bir memur ek mesaide saatlik 40 TL civarında alıyordu. Hükümetin uygulamaya koyduğu şekil ile bu ücretin 17 TL civarına gerilemiş durumdadır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2018, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474