banner564

Ruhani kutladı

ABD'de çalışan İranlı Prof. Dr. Meryem Mirzakhani, matematik dünyasının en prestijli ödülü olan Fields Madalyası'nı kazanan ilk kadın oldu

Ruhani kutladı
banner598
Uluslararası Matematik Derneği (IMU), 37 yaşındaki Mirzakhani'nin, Riemann Yüzeyleri olarak da bilinen sarmal matematiksel yapılar alanındaki çalışmasıyla ödüle layık görüldüğünü açıkladı.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Mirzakhani'yi Twitter'dan tebrik etti. "#FieldsMedal'ı kazanan ilk kadın olan ve İranlıları fazlasıyla gururlandıran #MaryamMirzakhani'ye tebrikler" diye tweet atan Ruhani, İranlı profesörün hem başı açık hem de başörtülü fotoğraflarını paylaştı. California'daki Stanford Üniversitesi'nde kompleks geometri dersleri veren Mirzakhani, araştırmasında, bir Riemann yüzeyindeki tüm olası geometrileri detaylandıran yapıları inceliyor.
1977'de Tahran'da doğan Mirzakhani, 1994'de Hong Kong'da ve 1995'te Toronto'da düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda büyük başarı kazanmıştı. 1999'da Tahran'daki Şerif Teknoloji Üniversitesi'nden mezun olan Mirzakhani, 2004'te Harvard'dan doktorasını almıştı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473