banner564

Atatürk Öğretmen Akademisi’nde düzenlenen törende 58 mezuna diplomaları verildi

Eğitime taze kan

Atatürk Öğretmen Akademisi’nde düzenlenen törende 58 mezuna diplomaları verildi
banner598

 Atatürk Öğretmen Akademisi’nde (AÖA) önceki gece düzenlenen törende 58 mezuna diplomaları verildi.

Törene Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Bakanlık bürokratlarının yanı sıra AÖA Yönetim Kurulu ve öğretim üyeleri ile birlikte mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Okul Birincisi Buse Tosun’un ana meşaleyi yakması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Akademi Korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.
Törende, Sınıf Öğretmenliği Programı Bölüm Birincisi ve Okul Birincisi Buse Tosun, Akademi Başkanı Doç. Dr. Zehra Özçınar, Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Ahmet Güneyli ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit birer konuşma yaptı.
AÖA bu yıl sınıf öğretmenliği programından 20, pedagojik formasyon eğitimi sertifika programından 30, öğretmenlik sertifika programından ise 8 olmak üzere toplam 58 mezun verdi.
Cemal Özyiğit, törende yaptığı konuşmada, akademinin bir süre önce imzalanan protokolle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına işaret etti. Özyiğit, göreve geldikten hemen sonra ilk olarak bu protokole el attıklarını ve topluma mal olmuş köklü bir kurum olan Atatürk Öğretmen Akademisi’nin varlığının devamı için protokolü iptal ettiklerini ifade etti.
Cemal Özyiğit konuşmasının sonunda mezun olan öğrencileri ve ailelerini de tebrik ederek “Genç meslektaşlarım aramıza hoş geldiniz, yolunuz açık olsun, her türlü destek sizinle olacaktır” dedi.
Törende yapılan konuşmaların ardından halk dansları gösterisi yapıldı ve mezun öğrencilere diplomaları verildi. Tören, öğretmen yeminini ardından mezunların kep atmaları ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473