banner564

Verdiği zarar 16 bin lira

Parasını alamadığı gerekçesiyle Marmara Kebap isimli eski iş yerini kundaklayan Fuat Demirok 2 yıl hapse mahkûm edildi

Verdiği zarar 16 bin lira
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa Marmara bölgesinde faaliyet gösteren ‘Marmara kebap’ isimli eski iş yerini yakarak bilgisayarı çalıp kaçan Fuat Demirok hakkındaki davada dün karar açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dört davadan yargılanan sanık, suçlu bulunarak 2 yıl hapse mahkûm edildi. Başkan Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyet, “Kasten yangın çıkarma, eşyaları ateşe verme, bina açma ve sirkat” suçlarını işleyen zanlının birçok ciddi suçu ardışık bir şekilde işlediğini belirtti. Sanık hakkındaki kararı okuyan Yargıç Ulunay, ilk olarak olgulara değindi.
Olayın 14 Nisan 2018 tarihinde meydana geldiğini kaydeden Ulunay, sanığın parasını almadığı gerekçesiyle “Marmara Kebap” isimli işyerine daha önceden çalışmış olduğu için yerini bildiği mutfak anahtarı ile giriş sağladığını belirtti. 

Zararı ödemedi
Sanığın iş yerinde bulunan bir adet dizüstü bilgisayar ve içerisinde hesapların olduğu üç adet ajandayı çaldığını kaydeden Ulunay, akabinde beraberinde getirdiği yanıcı spreyi paspas üzerine sıkıp ateşe vermek suretiyle iş yerini kundakladığını söyledi. Ulunay, sanığın işlediği suçtan dolayı işyerinde 16 bin 640 TL maddi zarar oluştuğunu ve bu zararın da tazmin edilmediğini kaydetti. “Kasten yangın çıkarma, eşyaları ateşe verme, bina açma ve sirkat” suçlarından yargılanan sanığın işlediği suçların toplum huzurunu bozan suçlar olduğunu kaydeden Ulunay, sanığın mahkûm olduğu dört davanın toplumda giderek yaygınlaştığını, bu tür suçların kamu huzurunu bozduğunu ifade etti. 
Sanığın olaydan sonra polise giderek teslim olduğunu, 17 Nisan 2018 tarihinden beridir cezaevinde yargılanmayı beklediğini ve bunların sanık lehine hafifletici etkenler olarak değerlendirdiklerini kaydeden Ulunay, sanığın yargılandığı, “Kasten yangın çıkarma, eşyaları ateşe verme, bina açma ve sirkat” suçlarından mahkûm ettiklerini söyledi. Ulunay, bu suçlardan mahkûm edilen sanığı 2 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473