banner564

Güzelyurt şenlenecek

Bu yıl 41’incisi düzenlenecek olan ve zengin etkinliklerin yer aldığı Portakal Festivali başlıyor

Güzelyurt şenlenecek
banner598

 Tuğçe Ülkü AYDIN

Güzelyurt’ta bu yıl 41’incisi düzenlenecek olan Portakal Festivali bugün saat 19.00’da kent merkezinde yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak.
Konserler, etkinlikler, yarışmalar, gösterilerin yer alacağı festivalde, çeşitli stantlar kurulacak ve 10 gün boyunca yaklaşık 50 ton portakal ve her gece binlerce bardak portakal suyu dağıtılacak. Festival 8 Temmuz’da sona erecek.
41. Güzelyurt Portakal Festivali dün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Lokali’nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.
Basın toplantısında Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Belediye Müdürü ve Festival Komitesi Başkanı Süleyman Aldağ, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ile Yakın Doğu Hastanesi İşletme Direktörü Özgü Bayraktar hazır bulundu.
Güzelyurt Belediyesi Müdürü ve Festival Komitesi Başkanı Süleyman Aldağ, bu yıl Güzelyurt Portakal Festivali’nin 41. yılı olduğunu belirterek, bundan ciddi bir onur ve gurur duyduklarını vurguladı.

Özçınar: Bölgeye canlılık kazandıracak
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, yerel yönetimler seçimlerinin ardından görevlerinin başında olduklarına işaret ederek, Güzelyurt Belediyesi olarak çalışmaya devam ederek kurumsallaşmayı ve sosyal belediyeciliği yakalamaya çalıştıklarını kaydetti.
Festivalin bölgeye ve vatandaşlara canlılık ve ivme kazandıracağına dikkat çeken Özçınar, festivali her yıl geliştirerek, gelecek nesillere yaşatabilecekleri bir festival bırakacaklarını söyledi.
Festivali yaşatmak için sponsorların önemine de işaret eden Özçınar, halkın desteği ve sponsorların katısıyla festivali başarıyla gerçekleştireceklerini belirtti.
Özçınar, festivaller için devlet ve hükümetten daha fazla destek beklediklerini de sözlerine ekledi.
Basın toplantısında festival sponsorlarından KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, 
Yakın Doğu Hastanesi İşletme Direktörü Özgü Bayraktar birer konuşma yaptı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474