banner564

Can güvenliği sağlandı

Karayolları Dairesi, 2 bin kişinin yaşadığı Lavinium Sitesinden kontrolsüzce anayola çıkışı önlemek için tel set çekti

Can güvenliği sağlandı
banner598

 Abdullah SUİÇMEZ

Lefkoşa-Girne Anayolu üzerine inşa edilen ve 2 bin kişinin yaşadığı Lavinium Sitesi sakinlerinin ana yola çıkışı, can güvenliği gerekçesiyle Karayolları Dairesi’nin bölgeye tel setler çekmesiyle engellendi. 
Karayolları Dairesi’nin, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde ve geceleri siteden yola çıkanların yarattığı tehlike dolayısıyla böyle bir önleme başvurduğu öğrenildi. Ancak bu adım site sakinlerinin tepkisini çekti. Vatandaşlar, siteden ana yola ulaşım için sözler verildiğini ancak bunun için adım atılmadan yaya çıkışının engellenmesini eleştirdi. Karayolları Dairesi görevlileri dün tel çekmek için bölgeye gittiğinde site sakinlerinin tepkisi ile karşılaştı. Olayın ardından bölgeye polis sevk edildi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri de site sakinleri ile görüşmeler yaptı. Bir buçuk ay içerisinde yola giriş çıkış yapılacağının sözünü veren bakanlık yetkilileri, bu süre içerisinde de siteden belirli saatlerde servisler konulmasını sağlayacaklarını kaydetti. 

Çelebi: Ana yola çıkış mutlaka sağlanmalı
Site sakinlerinin eylemine destek veren Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi, 6 yıldır devam eden sorunun ancak yolun yapılmasıyla aşılabileceğini söyledi.
Çelebi, “Buradan ana yola çıkış için merkezi hükümet adım atmak zorundadır. Burada 2 bin kişi yaşıyor. Site tamamlandığında 5 bin kişi yaşayacak burada. Sorunlar yasaklarla çözümlenmez. Buradan mutlaka anayola çıkış sağlanmalı. Siyasiler irade koysun, mühendisler hemen bu işi çözer” dedi.

Site sakinleri neler söyledi?

Murat Bozbıyık (Site Yönetim Kurulu Başkanı ):
6 yıldır gelip giden tüm bakanlar bu yolun açılacağı sözünü verdi ama açılmadı. Bir çözüm üretilmeden şimdi bu tellerle bizi kafes içerisine hapsediyorlar. Öncelikle çözüm bulsunlar. Yani buraya bir servis sağlasınlar. Lefkoşa ve Girne’ye nasıl ulaşacağız. Bu çözümü sağlamalıdırlar.

Öcal Özbahadır:
Burada 2 bin kişi yaşıyoruz ve bu yapılan bir yanlıştır. Bu bir çözüm değildir. İnsanlar işe gitmez zorunda. Araçları yok, buradan geçen otobüslere binmez zorundadırlar. Ama bu sorunu çözeceklerine şimdi tamamen kapatılıyor.

Nihal Gülenç:
İki çocuğum var. Çocukların gidip gelmesinde sürekli sorun yaşıyoruz. Yol burnumuzun dibinde ama çıkamıyoruz. Bize de bir yol versinler.

Eyüp Aksüt:
Buranın yoluyla ilgili bize çok söz verdiler ama şimdi tel çekip bizi cezaevine hapsettiler. Tüm Güzelyurt yoluna baksınlar gece kulüplerinin tümünün önünden giriş çıkış var. Biz de burada gece kulübü mü açalım?

Engin Yücelen
“Uzun süredir her gelen bakan bize bu yolun açılacağına ilişkin söz veriyor. Ama bugün olan yol da kapatıldı. Burada kaza olabilir ama önce çözüm üretip sonrasında yolu kapatsınlar”
Ayşe Doğan 
Bu yolun tehlike arz ettiğinin farkındayız. Biz burada güvenilir bir yol çıkışı istiyoruz. Buradaki insanlar nasıl okullarına gidecek. Kalıcı bir çözüm bulsunlar ve bizi de mağdur etmesinler”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473