banner564

5 ölü, 22 yaralı

ABD'nin Maryland eyaletinin Annapolis kentinde bir gazete binasına silahlı saldırı düzenlendi

5 ölü, 22 yaralı
banner598

 ABD'nin Maryland eyaletinin Annapolis kentinde bir gazete binasına silahlı saldırı düzenlendi.İlk gelen bilgilere göre saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi ise yaralandı. ABD'nin Maryland eyaletinde yerel bir gazeteye bir kişinin düzenlediği silahlı saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğu bildirildi.

Amerikan medyası en az 5kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Başkent Washington'a 1 saatlik mesafede yer alan Annapolis kentinde faaliyet gösteren Capital Gazette adlı yerel bir gazetede silahlı saldırı meydana geldi.
Saldırıyla ilgili polis yetkilileri henüz resmi bir açıklama yapmazken, Amerikan medyasına yansıyan haberlerde gazete binasına giren silahlı saldırganın çok sayıda kişiyi vurduğu bildirildi. CBS News kanalına konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen iki polis yetkilisinin, saldırıda en az 5 kişinin öldüğünü söylediği belirtildi.
Haberlere yansıyan iddialarda gazetenin haber odasına giren saldırganın haber editörü de dahil olmak üzere çok sayıda gazete çalışanını hedef aldığı belirtildi.
Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın saldırıyla ilgili bilgi aldığı ve saldırıyla ilgili kurbanların yakınlarına üzüntülerini ilettiği kaydedildi.

Bir şüpheli yakalandı
Bölge şerifi Ron Bateman, “Bir şüpheli yakalandı” bilgisini paylaştı. Saldırı ile ilgili olarak Maryland Valisi Laryy Hogan, olayı bir trajedi olarak nitelendirerek “Lütfen tüm uyarılara uyun ve bölgeden uzak durun” çağrısında bulundu. Beyaz Saray basın sekreteri vekili Lindsay Walters, Donald Trump’ın konu hakkında bilgilendirildiğini söyleyerek “Dualarımız herkesle” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474