banner564

Koop-Süt’e sahip çıkılmalı

Sibel Siber, yerel markaların bir ülkenin kültürünü yansıttığına işaret etti

Koop-Süt’e sahip çıkılmalı
banner598
Koop-Süt ‘Frosty’ Dondurma Yarışması ödül töreni önceki gün akşam, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Ödül törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Koop-Süt Yönetim Kurulu ve Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları da katıldı.
Globalleşen dünyada en büyük tehlikelerden birinin hep aynı markayı kullanmak olduğunu söyleyen Siber, yerel markaların bir ülkenin kültürünü yansıttığına işaret etti.
Bu kültürel değerlerin yavaş yavaş kaybedilmeye başlandığını ifade eden Siber, Koop-Süt ve Frosty markalarının tanıtımını sağlayan yarışmanın bu yönüyle de önemli olduğunu anlattı.
Siber, yarışmayı düzenleyenleri ve kazananları kutladı.

Talat: Önemli bir misyonu yerine getiriyor
2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat törende yaptığı konuşmada, Koop-Süt’ün önemli bir misyonu yerine getirdiğini, ifade etti.
“Koop-Süt şimdi galiba tam da doğru rayına oturdu” diyen Talat, şöyle devam etti:
“Bunun öncesinde ne yazık ki kooperatifler gerçek misyonunu yürütemiyordu, devletin güdümü altında birer çiftlik gibi yönetiliyordu. Kar edemiyordu hatta zarar ediyordu. Nitekim batmak üzere olan bir kooperatif kuruluşunu, kooperatiflerimiz satın alarak, sermaye koyarak yeniden canlandırdılar. Doğru olan da buydu.”

Özyiğit: Kooperatif’teki siyasi işgal sona ermeli
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının adadaki varlığında kooperatifçiliğin önemli payı olduğunu ifade etti.
“Ancak maalesef göz bebeğimiz olan kooperatif 30 yıldır siyasi makamların işgali altında” diyen Özyiğit, “Gelmiş geçmiş hükümetler kooperatifi gerçek sahiplerine devretmeyi ya istemedi ya isteyemedi” şeklinde konuştu.
Koop-Süt’ün halka mal edildiğini ve üreten, ürettiğini satan, üreticiye ve tüketiciye de fayda sağlayan bir yapıya kavuştuğunu dile getiren Özyiğit, Koop-Süt’e katkı koyanlara teşekkür etti.


Naimoğlulları: Kuruma sahip çıktık
Koop-Süt’ün, kendileri görevi devralana kadar ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren Koop-Süt Yönetim Kurulu ve Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları, “Biz battı diye gözden çıkarılan bir kuruma sahip çıktık” dedi.
Konuşmaların ardından, jüri üyelerine ve ödül kazananlara plaketleri takdim edildi.
Yıltan Taşçı’ya birincilik ve ikincilik; Cem Kara’ya üçüncülük; Hasan Karlıtaş’a Hayvancılar Birliği Özel Ödülü; Hasan Okanar’a ise Koop-Sen Özel Ödülü için plaketleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 08:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Hımmmm yani 1974 denince hz meryem cocuklarimiydin palikaryanin cizmesinin altında inliyordun mr öz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473