banner564

Bedeli ağır olur

Çakıcı, hükümetin bazı daireleri açma kararının Coronavirüs mücadelesini olumsuz etkileyebileceğini savundu

Bedeli ağır olur
banner598

TKP YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümetin bazı daireleri açma kararının korona virüs salgınına karşı verilmekte olan mücadeleyi olumsuz etkileme olasılığına dikkat çekerek, “Böylesi aceleci bir adım atılmasının bedeli çok ağır olabilir” dedi.
Çakıcı yazılı açıklamasında, dünya genelindeki korona virüs salgınıyla mücadelede önceliğin sağlık olamaya devam etmesi gerektiğini; bu mücadelenin ekonomik ve sosyal boyutlarının da olduğu ancak ekonomik ve sosyal boyutlarla ilgilenmenin şartının sağlık boyutunda zafer noktasına ulaşmak olduğunu belirterek, hiçbir şeyin insan hayatından daha öncelikli olamayacağını kaydetti.
Çakıcı, “Dünya Sağlık Örgütü’nün önerilerine kulak verilmelidir. Yeni vaka tespit edilmemiş olması, salgın tehdidinin sona erdiği anlamına gelmemektedir. Bazı sektör temsilcilerinin etkisi veya baskısı altında aceleyle alınacak kararlarla normal hayata dönülmeye kalkılması ve salgının yeniden yayılma eğilimine girmesiyle olabilecek can kayıplarından bu kararı alan hükümet doğrudan sorumlu olacaktır” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474