banner564

Omar’ı ihbar yaktı

Kaldığı yurdun odasında uyuşturuculu sigara içen Ürdün uyruklu öğrenci, misafirliğe gelenlerin narkotik polisi olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı

Omar’ı ihbar yaktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da bir öğrenci yurduna operasyon düzenleyen Narkotik Şube ekipleri, Ürdün uyruklu Omar Nafeth Kamel Alkarablieh isimli öğrencinin odasında 2 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 5 adet sarma sigara ele geçirdi. Mesele ile ilgili tutuklanan zanlı Omar Nafeth Kamel Alkarablieh, dün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde soruşturma maksatlı tutukluluk emri temin edildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Nurettin Enginer, 6 Ekim 2016 tarihinde alınan bir bilgi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) bulunan bir öğrenci yurduna operasyon düzenlediklerini söyledi.
Polis, zanlının kalmakta olduğu 622 numaralı yurt odasına girdikleri esnada zanlının sol elinde tutmuş olduğu ve içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan bir adet sarma sigaraya emare olarak el koyduklarını söyledi. 
Oda içerisinde yapılan arama sonucunda masa üzerinde bulunan bir kağıt içerisinde 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini anlatan Enginer, yine oda içerisinde bulunan bir zarf içerisinde 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.

Cebinde de uyuşturucu bulundu
Zanlının üzerinde yapılan arama sonucunda, giymekte olduğu pantolonun sağ cebinde az miktarda uyuşturucu madde bulunduğunu da belirten Enginer, masa altında bulunan çöp içerisinde, uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan sigara izmaritleri bulunduğunu ifade etti. 

3 gün tutukluluk emri temin edildi
Soruşturmanın henüz yeni başladığına işaret eden Enginer, uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na, uyuşturucu olduğuna inanılan kağıtların ise parmak izi incelemesine gönderileceğini belirterek, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473